Gratinované brambory

I jako příloha, i jako hlavní jídlo. Někdy jsem toto jídlo dělávala pouze jako přílohu k pečenému kuřecímu stehnu, dnes jsem to dělala pouze jako hlavní jídlo a řeknu vám, úplně nám to stačilo. Na talíři ještě s kopečkem zakysané smetany a byla to řádná mňamka. Umím si to představit ještě s pohárem mléka, sladkého nebo kyselého :) Autor: Adddy

Přidal:, 17.1.2018
Kategorie: Přílohy, Hlavní jídla
Gratinované brambory

Suroviny

15 dkgeidamu
2 ksžloutky
hrnekmléka
máslo
sůl
brambory

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě. Když jsou měkké, slijeme vodu, přidáme kousek másla a pošťoucháme. Necháme ochladit.
  2. Vmícháme 2 žloutky, mléko. Vedle si na talířek nastrouháme na hrubo sýr. Do vymazaného pekáčku rozetřeme půlku bramborové hmoty, na to nasypeme sýr a potřeme druhou půlkou bramborové hmoty. Pečeme na 180 C do zlatova.
  3. Poté vykrajovátkem vykrojíme porci a servírujeme. Dobrou chuť :)