Grenadýrský pochod

Tradiční recept ještě od mé babičky. Toto jídlo nedělávám často, u nás doma to mám ráda jen já, takže pokud mám na to chuť, musím vařit dvě jídla. Jedno masové a pro mě brambory s těstovinami. Levné jídlo, na kterém si určitě pochutnáte i vy. Autor: Triniti

Přidal:, 9.2.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Grenadýrský pochod

Suroviny

400-500 gtěstoviny - velké čtverce
2 ksvelké cibule
5-6 ksbrambor
sádlo nebo olej
mletou červenou papriku
sůl

Postup přípravy

  1. Recept je velmi jednoduchý. Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme je v horké vodě do měkka. Pokud je jemně rozvaříte, pak budete mít pochod více mazlavější.
  2. Uvaříme i těstoviny.
  3. Na rozpáleném sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou poprášíme paprikou a necháme zatáhnout. Nesmažíme dlouho, aby paprika nezhořkla.
  4. Ve velké misce smícháme uvařené brambory, těstoviny, přidáme sádlo s cibulkou a podle chuti osolíme.
  5. Já mám ráda toto jídlo s domácí zavařování okurkou.