Grenadýrský pochod
Klasika na stole. Těstoviny, brambory, cibulka osmažená na červené paprice. Mňamka!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Potřebujeme:
400-500 gtěstoviny - velké čtverce
2 ksvelké cibule
5-6 ksbrambor
sádlo nebo olej
mletou červenou papriku
sůl
- Brambory očistíme a nařežeme na kostičky a uvaříme ve slané vodě do měkka /můžeme je trošku rozvařit/.
- Cibuli nařežeme na hrubší části a dáme osmahnout na sádlo do zlatova a pak ji posypeme červenou paprikou /nešetříme, ta dodává chuť/, zamícháme a hned vypneme, aby paprika nezhořkla, ale chytila barvu.
- Ve slané vodě uvaříme těstoviny.
- Do mísy nasypeme scezené brambory, které zlehka rozmačkáme vidličkou, přidáme scezené těstoviny a nakonec to celé polijeme směsí cibule, papriky a masti a dobře promícháme.
- Podle potřeby osolíme a podáváme s kyselou okurkou. Dobrou chuť!
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Granatiersky pochod.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Grenadiermarsch an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Grenadírmars.
KOMENTÁŘE K RECEPTU