Griliášové řezy se salkem

Recept Griliášové řezy se salkem

Přidal: , 13.5.2015

Kategorie: Dezerty, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nepečená sladká dobrota. Kdo má rád ořechy, určitě si pochutná. Autor: Kvietok278

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.5.2015

Kategorie: Dezerty, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty

SUROVINY

Budeme potřebovat:

250 gkr. cukr
250 gHera
1 bal.Salko
250 gnasekané vlašské ořechy
1 bal.dortové oplatky
2 bal.čokoláda
180 mlsmetana ke šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Kr. cukr rozpustíme na karamel, přidáme 1 heru a za stálého míchání rozpustíme. Pomalu za stálého míchání přidáváme salko a povaříme 7 minut. Vmícháme 250 g nasekaných ořechů a povaříme 3 minuty.
  2. Připravíme si oplatky (4 ks) a naneseme rovnoměrně karamelovou směs - rozetíráme horké a pracujeme rychle, protože hmota rychle tuhne.
  3. Necháme odstát a následně nakrájíme na řezy, které máčíme v rozpuštěné čokoládě (smetanu ohřejeme, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a za stálého míchání rozpustíme). Necháme na mřížce ztuhnout a podáváme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit