Griliášové řezy - jednoduchá rychlovka

Přidal: Triniti, 21.12.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty, Dezerty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Nerada dělám ty vysoké griliášové řezy, které se mi potom během krájení roztahují. Možná jsem měla špatný recept, ale tak zůstala jsem věrná staré dobré klasice, při které si karamel dělám sama. Vynikající, s oříšky, samozřejmě přidat si můžete také sušené ovoce nebo třeba kokos. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 21.12.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty, Dezerty
SUROVINY
250 gkrystalového cukru
250 gtuku nebo másla
1 plechovkaSalka (zahuštěné slazené mléko)
250 gjemně sekaných ořechů
8 ksdortových oplatek
- V hlubší pánvi na mírném ohni necháme zkaramelizovat cukr. Pozor, cukr nemíchat, aby se vám neudělaly hrudky. Bez míchání počkáme, dokud se cukr rozpustí na karamel a přidáme na kostičky nakrájené máslo. Pozor, prská to. Mícháme do rozpuštění a potom přidáme zahuštěné slazené mléko, které vaříme v této mase asi 5 minut.
- Na závěr přimícháme ořechy a vaříme další 3 minuty. Stále mícháme, aby se nestalo, že karamel připálí a řezy budou hořké.
- Odstavíme, necháme mírně vychladnout, ale opravdu jen mírně, a ještě teplé natřeme na oplátku. Položíme druhou, zatlačíme a zatížíme, nejlépe do druhého dne.
- Pak nakrájíme na řezy a můžete ještě polít čokoládou, ale nemusíte.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Grilážové rezy - jednoduchá rýchlovka.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Wafle z kremem - prosty i szybki deser.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Krokant-Schnitten – einfach und schnell zubereitet an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Grillázs szelet – egyszerű és gyors.
KOMENTÁŘE K RECEPTU