Grilované chipsy z bůčku

I jako příloha, i jako hlavní jídlo, i jako pohoštění nebo jen taková chuťovka k večernímu filmu. Dá se říci, že to je jídlo i na cesty, hlavně pro chlapy, ale i ženy si určitě přijdou na své. Určitě vyzkoušejte, v závěru receptu mám i odkaz na svůj youtube blog - videonávod na recept. Autor: pipMaster

Recept Grilované chipsy z bůčku

Suroviny

1 kgbůčku bez kosti a kůže
sůl
pepř
sweet chilli omáčka
BBQ omáčka
česnek
parmezán

Postup přípravy

  1. Bůček nakrájíme na 3-4 mm tenké plátky, rozložíme, přikryjeme fólií a vyválíme válečkem na cca 2 mm.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Osolíme, opepříme a dáme grilovat nepřímou metodou. Při 180°C pomalu grilujeme 15 min.
  3. Mezitím smícháme omáčky, směs osolíme, opepříme a přidáme česnek. Bůček na roštu otočíme, potřeme směsí omáček a česneku. Po dalších 10 minutách posypeme parmezánem a grilujeme dalších 5 minut. Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Sundáme z grilu a servírujeme jak v teplé, tak vlažné nebo studené podobě.

Můj blog:: PipMaster