Grófkine francouzské brambory: Toto parádně vylepšení jsem zkusila jen jednou a od té doby jiné francouzské brambory nemají šanci!

Recept Grófkine francouzské brambory: Toto parádně vylepšení jsem zkusila jen jednou a od té doby jiné francouzské brambory nemají šanci!

Přidal: , 4.5.2018

Kategorie: Francouzské, Brambory, Oběd, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Už dávno jsme neměli k obědu francouzské brambory. Když jsem se doma ptala, zda mohou být k obědu, tak mi to ofrflali a tak jsem musela vymýšlet něco nového. Tak jsem je trochu zmátla tímto obědem, namísto párku a vajíčka jsem udělala základ z mletého masa, žampionů a rajčata. Víte jak se olizovali? Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 4.5.2018

Kategorie: Francouzské, Brambory, Oběd, Přílohy

SUROVINY

1,5 kgbrambor uvařených ve slupce
0,5 kgmletého masa
1 kscibule
1 plechovkažampionů
1 ksrajče
30 dkgtvrdého sýra
1 kelímeksmetany na vaření
dle chutisůl, pepř, grilovací koření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mleté maso osmahneme na pánvi. Přidáme k němu cibuli pokrájenou na půlkolečka, žampiony, nadrobno pokrájené rajče a koření.
  2. Podlijeme trochou vody a necháme čtvrt hodiny dusit.
  3. K podušené masové směsi přidáme na kolečka pokrájené brambory, smetanu a polovinu sýra a opatrně promícháme.
  4. Vrch posypeme zbytkem sýra a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit