Grófkine francouzské brambory: Toto parádně vylepšení jsem zkusila jen jednou a od té doby jiné francouzské brambory nemají šanci!

Už dávno jsme neměli k obědu francouzské brambory. Když jsem se doma ptala, zda mohou být k obědu, tak mi to ofrflali a tak jsem musela vymýšlet něco nového. Tak jsem je trochu zmátla tímto obědem, namísto párku a vajíčka jsem udělala základ z mletého masa, žampionů a rajčata. Víte jak se olizovali? Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 4.5.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Grófkine francouzské brambory: Toto parádně vylepšení jsem zkusila jen jednou a od té doby jiné francouzské brambory nemají šanci!

Suroviny

1,5 kgbrambor uvařených ve slupce
0,5 kgmletého masa
1 kscibule
1 plechovkažampionů
1 ksrajče
30 dkgtvrdého sýra
1 kelímeksmetany na vaření
dle chutisůl, pepř, grilovací koření

Postup přípravy

  1. Mleté maso osmahneme na pánvi. Přidáme k němu cibuli pokrájenou na půlkolečka, žampiony, nadrobno pokrájené rajče a koření.
  2. Podlijeme trochou vody a necháme čtvrt hodiny dusit.
  3. K podušené masové směsi přidáme na kolečka pokrájené brambory, smetanu a polovinu sýra a opatrně promícháme.
  4. Vrch posypeme zbytkem sýra a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C.