Guláš alá vysočina

S knedlíkem to je vynikající. I když si někdo neumí představit chuť vysočiny v omáčce, my doma to máme velmi rádi. Autor: Adddy

Přidal:, 16.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Vepřové
Recept Guláš alá vysočina

Suroviny

3/4 kgvepřového plecka
2 kscibule
20 dkgvysočiny v celku
sůl, vegeta, pepř
mletý kmín, paprika
voda
hladká mouka

Postup přípravy

  1. Plecko nakrájíme na kostky, cibuli na drobno.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  2. Cibuli opečeme na sádle do zlatova. Přidáme maso, okořeníme a opékáme, zmírníme, přiklopíme pokličkou a necháme pustit šťávu. Dle potřeby podlijeme vodou.
  3. Když je maso měkké, přidáme na hrubo nastrouhanou vysočinu.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  4. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
  5. Podáváme s knedlíkem, těstovinou. Dobrou chuť!Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení