Guláš alá vysočina

S knedlíkem to je vynikající. I když si někdo neumí představit chuť vysočiny v omáčce, my doma to máme velmi rádi. Autor: Adddy

Přidal:, 16.9.2016
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Recept Guláš alá vysočina

Suroviny

3/4 kgvepřového plecka
2 kscibule
20 dkgvysočiny v celku
sůl, vegeta, pepř
mletý kmín, paprika
voda
hladká mouka

Postup přípravy

  1. Plecko nakrájíme na kostky, cibuli na drobno.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Cibuli opečeme na sádle do zlatova. Přidáme maso, okořeníme a opékáme, zmírníme, přiklopíme pokličkou a necháme pustit šťávu. Dle potřeby podlijeme vodou.
  3. Když je maso měkké, přidáme na hrubo nastrouhanou vysočinu.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
  5. Podáváme s knedlíkem, těstovinou. Dobrou chuť!Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.