Gulášová polévka

Fantastická polévka, kterou doma vařím dost často. Někdo má guláš spojen pouze se záhradní párty, kdy se guláš vaří v kotlíku, ale já doma ho připravuji i v klasickém hrnci kdykoliv, kdy máme na tuto polévku chuť. Samozřejmě brambory nesmí chybět. Jediné, co měním a nepřidávám je maso. Místo něj přidám párky. Je to i rychlejší uvařené, i chutné. Pokud si neumíte představit guláš bez masa, klidně ho tam přidejte. Autor: MatkaTereza

Přidal:, 7.1.2017
Kategorie: Polévky
Gulášová polévka

Suroviny

1 většícibule
4 nožkypárku
3 středníbrambory
1 PLsádla
dle chutisůl, pepř
3 PLkoření na maďarský guláš
dle potřebyvoda
1 většístroužek česneku

Postup přípravy

  1. Sádlo dáme do hrnce a na plotně necháme rozpustit. Poté přidáme na jemno nakrájenou 1 větší cibuli a smažíme dozlatova.
  2. Přidáme k cibuli párky nakrájené na slabší kolečka, oloupané a nakrájené syrové brambory a nastrouhaný nebo prolisovaný česnek. Smažíme asi 2 minuty za občasného míchání.
  3. Poté přidáme koření na maďarský guláš, sůl a pepř podle chuti, lehce zasmažíme a hrnec dolijeme až po vrch vodou.
  4. Vaříme, dokud není cibule téměř rozvařená (já vařím na sklo- keramickém sporáku ve smaltovém hrnci asi 1,5 hodiny)
  5. Podáváme s chlebem :-)