NejRecept.cz Část dne Oběd Halapáč jihlavskej babičky
Halapáč jihlavskej babičky
Recept Halapáč jihlavskej babičky

Co řeknete na takový oběd? Je to sice bez masa, ale někdy si třeba dopřát i takové jídla a dát tělu odpočinek. Houby, fazolky, rajčata, papriky, cibule, ale samé dobré suroviny, tak přece to nemůže být špatný oběd. Podávám to ještě s kopečkem rýže a omáčku zahustíme smetanou na vaření. Kdo nechce, zahušťovat nemusí, ale my doma máme raději zahuštěné. Autor: Libuše

libusechroncova libusechroncova    ·   8.3.2017

Halapáč jihlavskej babičky

Co řeknete na takový oběd? Je to sice bez masa, ale někdy si třeba dopřát i takové jídla a dát tělu odpočinek. Houby, fazolky, rajčata, papriky, cibule, ale samé dobré suroviny, tak přece to nemůže být špatný oběd. Podávám to ještě s kopečkem rýže a omáčku zahustíme smetanou na vaření. Kdo nechce, zahušťovat nemusí, ale my doma máme raději zahuštěné. Autor: Libuše

Suroviny
1 ks
cibule
1 lžička
hladké mouky
2 lžíce
oleje
2 ks
papriky
2 špetky
pepře
2 ks
rajčat
1 kelímek
smetany na vaření
dle chuti
sůl
1 litr
vývaru
cca 90 ks
zelených fazolek
150 g
žampiónů
Postup receptu
Vytisknout
  1. Papriky spařím ve vroucí vodě a oloupu je. Na oleji spěním nakrájenou cibulku, přidám na plátky nakrájené žampióny a nakrájenou zeleninu.
  2. Pokud jsou fazolky tužší, přidám je též, pokud jsou měkčí, tak je přidám až ke konci před vlitím smetany.
  3. Po orestování, přiliji trochu horkého vývaru a dusím do změknutí.
  4. V kelímku smetany smíchám lžičku hladké mouky, zahustím omáčku, nechám provařit a v případě potřeby dochutím. Ale zpravidla toto zabezpečí zeleninový vývar.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář