Halušky s brynzou

Máte rádi tradiční slovenské jídlo - halušky? Mňam!

Přidal:, 28.5.2015
Kategorie: Oběd
Recept Halušky s brynzou

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gbrambor
200 gpolohrubé mouky
1 ksvejce /nemusí být/
2 lžičkysoli
250 gbrynzy
200 gslaniny

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Slijeme přebytečnou vodu, přidáme mouku /množství je orientační, záleží na druhu brambor/, sůl, vajíčko a vymícháme polotuhé těsto, které necháme chvilku odpočinout. Dle potřeby dosypeme mouku. Těsto nesmí být příliš řídké, ale ani ne moc tuhé. Zkrátka tak akorát, aby šlo dobře protlačit přes haluškovač.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Do osolené vroucí vody přes haluškovač protlačíme těsto.
  3. Hned jak vyplave k povrchu vaříme cca 2 minuty. Přecedíme do sítka, krátce propláchneme vodou a v míse promícháme s horkou slaninou a brynzou.Tip: Jahodový džem bez chemie

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem