NejRecept.cz Část dne Oběd Halušky s brynzou
Halušky s brynzou
Recept Halušky s brynzou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   12.5.2016

Halušky s brynzou

Milujuuuu halušky!! Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
500 g
brambor
200 g
polohrubé mouky
1 ks
vejce /nemusí být/
2 lžičky
soli
250 g
brynzy
200 g
slaniny
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Slijeme přebytečnou vodu, přidáme mouku /množství je orientační, záleží na druhu brambor/, sůl, vajíčko a vymícháme polotuhé těsto, které necháme chvilku odpočinout. Dle potřeby dosypeme mouku.
  2. Těsto nesmí být příliš řídké, ale ani ne moc tuhé. Zkrátka tak akorát, aby šlo dobře protlačit přes haluškovač.
  3. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Do osolené vroucí vody přes haluškovač protlačíme těsto. Jamile vyplave k povrchu vaříme cca 2 minuty.
  4. Přecedíme do sítka, krátce propláchneme vodou a v míse promícháme s horkou slaninou a brynzou.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář