Halušky s brynzou

Milujuuuu halušky!! Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 12.5.2016
Kategorie: Oběd
Recept Halušky s brynzou

Suroviny

500 gbrambor
200 gpolohrubé mouky
1 ksvejce /nemusí být/
2 lžičkysoli
250 gbrynzy
200 gslaniny

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Slijeme přebytečnou vodu, přidáme mouku /množství je orientační, záleží na druhu brambor/, sůl, vajíčko a vymícháme polotuhé těsto, které necháme chvilku odpočinout. Dle potřeby dosypeme mouku.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Těsto nesmí být příliš řídké, ale ani ne moc tuhé. Zkrátka tak akorát, aby šlo dobře protlačit přes haluškovač.
  3. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Do osolené vroucí vody přes haluškovač protlačíme těsto. Jamile vyplave k povrchu vaříme cca 2 minuty.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Přecedíme do sítka, krátce propláchneme vodou a v míse promícháme s horkou slaninou a brynzou.

Autor: Naďa I. (Rebeka)