NejRecept.cz Část dne Oběd Halušky s uzeným a zelím
Halušky s uzeným a zelím
Recept Halušky s uzeným a zelím
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Adddy17

Máte rádi slovenské tradiční jídlo halušky? Já je miluju s uzeným a s kysaným zelím. Tradičně tradiční jsou s brynzou a zakysanou smetanou, ale tyto u nás doma mají přednost. Někdy je třeba namísto klasických kuřecích prsou navařit i něco jiného. Autor: Adddy

Adddy17 Adddy17    ·   10.11.2016

Halušky s uzeným a zelím

Máte rádi slovenské tradiční jídlo halušky? Já je miluju s uzeným a s kysaným zelím. Tradičně tradiční jsou s brynzou a zakysanou smetanou, ale tyto u nás doma mají přednost. Někdy je třeba namísto klasických kuřecích prsou navařit i něco jiného. Autor: Adddy

Suroviny

Halušky:

2 ks
vejce
4 ks
syrové brambory
dle potřeby
hladká mouka
dle chuti
sůl
30 dkg
uzeného
dle chuti
kysané zelí
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nastrouháme brambory na jemno, osolíme, přidáme vejce a hladkou mouku, aby těsto nebylo příliš řídké.
  2. Dáme vařit osolenou vodu, když se vaří, prolisujeme přes cedník těsto na halušky. Krátce povaříme.
  3. Kysané zelí uvaříme, dle potřeby přisladíme. Do zelí přidáme uzené maso nakrájené na kostky, přimícháme uvařené halušky. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář