Halušky s uzeným a zelím
Máte rádi slovenské tradiční jídlo halušky? Já je miluju s uzeným a s kysaným zelím. Tradičně tradiční jsou s brynzou a zakysanou smetanou, ale tyto u nás doma mají přednost. Někdy je třeba namísto klasických kuřecích prsou navařit i něco jiného. Autor: Adddy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Halušky:
2 ksvejce
4 kssyrové brambory
dle potřebyhladká mouka
dle chutisůl
30 dkguzeného
dle chutikysané zelí
- Nastrouháme brambory na jemno, osolíme, přidáme vejce a hladkou mouku, aby těsto nebylo příliš řídké.
- Dáme vařit osolenou vodu, když se vaří, prolisujeme přes cedník těsto na halušky. Krátce povaříme.
- Kysané zelí uvaříme, dle potřeby přisladíme. Do zelí přidáme uzené maso nakrájené na kostky, přimícháme uvařené halušky. Dobrou chuť!
KOMENTÁŘE K RECEPTU