Halušky se zelím a uzeným
Jednoduché a hlavně rychlé jídlo, které si zamilujete. špecle, noky nebo jako chcete. Někdo je připravuje i ze sladkého zelí, já je dělám z kysaného zelí, s uzeným masem a ještě i s osmaženou cibulkou. Ta tam dodá fantastickou chuť. Toto jídlo bych jedla i celý týden a vůbec by mi to nevadilo. Pokud jste to ještě nedělali určitě vyzkoušejte, nebojte se tohoto cesta. Zvládnete to.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
3 ksvejce
1/2 lmléka
lžičkasoli
dle potřebyhladká mouka
1 dclperlivé vody
máslo
zelí
uzené
- Vejce s mlékem a solí rozšleháme a postupně přisypáváme mouku do polotuhého těsta. Pak přidáme vodu.
- Poté přes děrovaný cedník (špeclovač) těsto tlačíme do osolené vroucí vody, vaříme 2-3 minuty.
- Hotové pak promícháme s opečenou cibulkou, uzeným masem a upraveným kysaným zelím.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Halušky s kapustou a údeným.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Kluski z kapustą i wędzonką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Nocken mit Sauerkraut und Kasseler an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Galuska savanyú káposztával és füstölt hússal.
Na co je tam 1 dcl perlivé vody? To jsem nepochopila.
voda patří do těsta :)