Halušky se zelím a uzeným

Jednoduché a hlavně rychlé jídlo, které si zamilujete. špecle, noky nebo jako chcete. Někdo je připravuje i ze sladkého zelí, já je dělám z kysaného zelí, s uzeným masem a ještě i s osmaženou cibulkou. Ta tam dodá fantastickou chuť. Toto jídlo bych jedla i celý týden a vůbec by mi to nevadilo. Pokud jste to ještě nedělali určitě vyzkoušejte, nebojte se tohoto cesta. Zvládnete to.

Přidal:admin, 15.5.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Halušky se zelím a uzeným

Suroviny

3 ksvejce
1/2 lmléka
lžičkasoli
dle potřebyhladká mouka
1 dclperlivé vody
máslo
zelí
uzené

Postup přípravy

  1. Vejce s mlékem a solí rozšleháme a postupně přisypáváme mouku do polotuhého těsta.
  2. Poté přes děrovaný cedník (špeclovač) těsto tlačíme do osolené vroucí vody, vaříme 2-3 minuty.
  3. Hotové pak promícháme s opečenou cibulkou, uzeným masem a upraveným kysaným zelím.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí