Helenské rohlíčky
Viděla jsem před časem v televizi dokument o obci Svatá Helena v rumunské oblasti Banát. Žije zde od roku 1824 menšina českých přistěhovalců. Měla jsem chvílemi pocit, že se dívám na film pro pamětníky. Ve Svaté Heleně jako by se zastavil čas, ale ku prospěchu věci. Staré zvyky a obyčeje, písničky, kroje, pokrmy tam jsou dosud živé. Výrobu rohlíčků tam jedna paní ukazovala, neměla žádnou pohodlnou techniku, vše pěkně rukama. Ty rohlíčky vyzkoušejte - jsou neodolatelné :) Autor: Makronka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
500 ghladká mouka
75 gmáslo
50 gsádlo
25 gdroždí
asi 200 mlmléko
100 gjemný krupicový cukr
1/2 kscitron - kůra
špetkasůl
1 ksvejce
Náplň:
kokos strouhaný jemný
práškové kakao
rozpustná káva
strouhané ořechy
strouhaná čokoláda
mletý mák
vejce na potření
Cukrový rozvar:
150 mlvoda
3 bal.vanilkový cukr
- Pečeme při 180°C asi 20 minut. Než se rohlíky upečou, svaříme cukr s vodou na rozvar. Hotové, upečené, ještě horké rohlíčky potřeme rozvarem.
Můj blog: Mlsoty
KOMENTÁŘE K RECEPTU