Hermelínovo rajčatová pomazánka
Tato pomazánka je výborná na čerstvém pečivu, ale hodí se i jako dip ke grilovanému masu nebo na nový ve slupce vařený brambor. Je to delikatesa. My ji doma máme velmi rádi a ráda ji dělávám i pro návštěvu, protože vždy zapůsobí a každý si ptá recept, aby si ji uměl i doma připravit. Autor: Naďa I. /Rebeka/
Přidal: rebeka, 28.11.2017
Kategorie: Pomazánky, Sýrová pomazánka, Hermelinová
SUROVINY
100 ghermelínu
100 gmajonézy
1 ksjarní cibulka (bílá část)
2 kskeříčková rajčata
5 lístkůčerstvé bazalky
1 lžíceolivového oleje
čerstvě drcený pepř
sůl dle chuti
šťáva z půlky citronu
- Majonézu vyšleháme s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí.
- Do misky dáme najemno pokrájenou cibulku, rajčata (bez zrníček), hermelín. To vše promícháme.
- Pak přidáme ochucenou majonézu a nasekanou bazalku.
- Vše řádně promícháme a dáme vychladit.
Můj blog: Vaření s Tomem
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hermelínovo paradajková nátierka.
KOMENTÁŘE K RECEPTU