Hermelínovo rajčatová pomazánka

Tato pomazánka je výborná na čerstvém pečivu, ale hodí se i jako dip ke grilovanému masu nebo na nový ve slupce vařený brambor. Je to delikatesa. My ji doma máme velmi rádi a ráda ji dělávám i pro návštěvu, protože vždy zapůsobí a každý si ptá recept, aby si ji uměl i doma připravit. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Přidal:, 28.11.2017
Kategorie: Pomazánky, Sýrová, Hermelinová
Recept Hermelínovo rajčatová pomazánka

Suroviny

100 ghermelínu
100 gmajonézy
1 ksjarní cibulka (bílá část)
2 kskeříčková rajčata
5 lístkůčerstvé bazalky
1 lžíceolivového oleje
čerstvě drcený pepř
sůl dle chuti
šťáva z půlky citronu

Postup přípravy

  1. Majonézu vyšleháme s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Do misky dáme najemno pokrájenou cibulku, rajčata (bez zrníček), hermelín. To vše promícháme.
  3. Pak přidáme ochucenou majonézu a nasekanou bazalku.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Vše řádně promícháme a dáme vychladit. 

Můj blog: Vaření s Tomem