NejRecept.cz Koláče, cukroví Himaláje - FOTOPOSTUP
Himaláje - FOTOPOSTUP
Recept Himaláje - FOTOPOSTUP
Foto: Diabambulka

Koláček z bílého a tmavého těsta. Hotový je velmi rychle a velmi rychle zmizí i z plechu pro svou fantastickou chuť!

NejLucka NejLucka    ·   5.2.2015

Himaláje - FOTOPOSTUP

Koláček z bílého a tmavého těsta. Hotový je velmi rychle a velmi rychle zmizí i z plechu pro svou fantastickou chuť!

Suroviny

Tmavé těsto (šálek = 300 ml):

2 ks
vejce
2 šálky
hladká mouka
1/2 šálku
moučkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
1 šálek
mléko
1/2 šálku
olej
2 lžíce
kakao
1 ks
citron - kůra

Bílé těsto:

2 ks
vejce
500 g
jemný tvaroh
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
vanilkový pudink
1/2 šálku
moučkový cukr
1 šálek
mléko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme tmavé těsto. V misce si smícháme vajíčka s cukrem, přidáme mléko, olej, kakao, citronovou kůru a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Všechny suroviny na bílé těsto si smícháme v druhé misce. Tmavé těsto bude hustší, bílé řidší.
  3. Na papírem vystlaný plech na pečení si vylijeme 2/3 tmavého těsta. Nalijeme bílé těsto a na bílé si navrstvíme zbylé tmavé těsto. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu cca 45 - 50 minut.
  4. Upečený koláč necháme vychladnout a posypeme ho moučkovým cukrem. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

    Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
    pekařky - Diabambulka

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář