Himaláje nebo tvarohová klasika

Opravdu jednoduchý koláček a vypadá velmi dobře, stojí to za vyzkoušení :-) Autor: Akeber

Přidal:, 14.3.2016
Kategorie: Moučníky
Recept Himaláje nebo tvarohová klasika

Suroviny

Těsto: (1 hrnek - 3 dcl)
2 ksvejce
2 hrnkyhladké mouky
1 hrnekkrystalového cukru
1 bal.prášek do pečiva
2 lžícekakao
1 hrnekmléka
1/2 hrnkůoleje
citronová kůra
Náplň:
2 bal.měkkého tvarohu (500 g)
1 hrnekmoučkového cukru
1 hrnekmléka
1 balenízlatý klas nebo vanilkový pudink
1 balenívanilkového cukru
2 ksvejce

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem. Přes sítko prosejeme a v misce spolu zamícháme mouku, kypřící prášek, kakao, citronovou kôru. Postupne přidáváme po lžičkách do směsi z vajec. Dobře promícháváme, aby nám nezůstaly hrudky. Medzi tím přidáváme i mléko a olej. Dobre promícháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Nádivka.
    Všechny suroviny vymícháme.
  3. Tmavé těsto vylijeme na plech, na kterém je mastný papír ale jen POLOVINU těsta!Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Na tmavé těsto vylejeme tvarohovou nádivku. A na tvarohovou vylijeme druhou polovinu tmavého těsta.
  5. Dáme péct do předehřáté trouby na 170 C asi tak 30 minut. Záleží od tipu trouby - sledujeme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce

Můj blog: Receptyakeber