Hlávkový salát s vařenými vejci

Podáváme s bagetou. Tento salát se hodí na svačinu nebo jako rychlá večeře. Autor: Lenulka

Přidal:, 17.6.2016
Kategorie: Saláty, Fitness, 15 minutovky, Zeleninové
Recept Hlávkový salát s vařenými vejci

Suroviny

Suroviny:
1 kshlávkový salát
2 ksvařená vejce
Zálivka:
1 kszakysaná smetana
1 lžícehořčice
dle chutisůl, pepř
2 lžícecitronové šťávy
dle potřebypažitka

Postup přípravy

  1. Hlávkový salát důkladně opereme a necháme okapat.Potom ho natrháme na menší kousky.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  2. Připravíme si zálivku - zakysanou smetanu, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř důkladně zamícháme. Nakonec přidáme na drobno nakrájenou pažitku.
  3. Hlávkový salát naservírujeme na talíř, přelijeme hotovou zálivkou a nakonec dozdobíme vařeným vajíčkem rozděleným na čtvrtky.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
  4. Nakonec ještě posypeme nakrájenou pažitkou.
  5. Podáváme s bagetou. Tento salát se hodí na svačinu nebo jako rychlá večeře.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč