Hlívovo-zeleninový guláš s nočky

Jednoduché jídlo, kterým nikdo nepohrdne. Je tak jednoduché, že dlouhý čas v kuchyni určitě nestrávíte. Já tento guláš podávám s nočkama. Je to u nás doma taková klasika, která nesmí chybět, ale vy klidně můžete použít například obyčejné vařené brambory, případně pouze kousek křupavého čerstvého chleba. Autor: Rebeka (Naďa I.)

Přidal:rebeka, 7.7.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Hlívovo-zeleninový guláš s nočky

Suroviny

Na guláš:
500 ghlívy ústřičné
1 kskapii
1 ksmladou cuketu
2 ksvětší cibule
2 lžíceoleje nebo sádla
1 lžícisladké mleté papriky
1 lžičkumletého chilli
2 ksbobkové listy
párkuliček nového koření
4 stroužkyčesneku
1,5 lzeleninového vývaru
dle chutisůl, pepř
Na nočky:
1 hrnek(250 ml) polohrubé mouky
1 lžičkasoli
1/4 hrnkuvody cca
špetkastrouhaného muškátového oříšku

Postup přípravy

  1. Na tuku osmahneme do tmava na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme očištěnou a pokrájenou hlívu, okmínujeme a chvilku restujeme. Zaprášime paprikou, přidáme na kostičky pokrájenou cuketu a na proužky nakrájenou kapii.
  2. Přidáme vývar, utřený česnek a koření. Osolíme dle chuti a dusíme doměkka. Kdo chce, může zahustit jíškou.
  3. Ze všech ingrediencí vymícháme polotuhé těstíčko a necháme hodinu odpočinout. Nočky můžeme zavařit přímo do guláše nebo ve vroucí osolené vodě.

Můj blog: Vaření s Tomem