Hlívový perkelt s haluškami

Recept Hlívový perkelt s haluškami

Přidal: , 20.9.2019

Kategorie: Oběd, Část dne, Večeře

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tak dnes konečně bez masa. Vynikající houbový perkelt se zakysanou smetanou a haluškami. Někdy jsem to měla na týdenním pořádku, vždy v pátek, ale postupně jsem od toho upustila a po dlouhém čase jsem se znovu k tomu vrátila. Určitě vyzkoušejte, vynikající jídlo. Autor: Marta

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.9.2019

Kategorie: Oběd, Část dne, Večeře

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

cca 300 - 350 ghlíva
1 kelímekzakysaná smetana
trochamásla
1 kscibule
2 - 3 stroužkyčesneku
pepř, sůl
houbový bujón
mletá červená paprika
hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na másle osmahneme cibuli a česnek. Přidáme pokrájenou hlívu a chvíli dusíme, dále osolíme, opepříme, přidáme bujón, papriku a zalijeme vodou.
  2. Chvíli dusíme a nakonec zahustíme zakysanou smetanou a hladkou moukou.
  3. Podáváme s noky nebo těstovinami.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit