Hlívový perkelt s haluškami

Tak dnes konečně bez masa. Vynikající houbový perkelt se zakysanou smetanou a haluškami. Někdy jsem to měla na týdenním pořádku, vždy v pátek, ale postupně jsem od toho upustila a po dlouhém čase jsem se znovu k tomu vrátila. Určitě vyzkoušejte, vynikající jídlo. Autor: Marta

Přidal:, 20.9.2019
Kategorie: Oběd, Část dne, Večeře
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Hlívový perkelt s haluškami

Suroviny

cca 300 - 350 ghlíva
1 kelímekzakysaná smetana
trochamásla
1 kscibule
2 - 3 stroužkyčesneku
pepř, sůl
houbový bujón
mletá červená paprika
hladká mouka

Postup přípravy

  1. Na másle osmahneme cibuli a česnek. Přidáme pokrájenou hlívu a chvíli dusíme, dále osolíme, opepříme, přidáme bujón, papriku a zalijeme vodou.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Chvíli dusíme a nakonec zahustíme zakysanou smetanou a hladkou moukou.
  3. Podáváme s noky nebo těstovinami.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce