NejRecept.cz Část dne Oběd Hlívový perkelt s haluškami
Hlívový perkelt s haluškami
Recept Hlívový perkelt s haluškami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   20.9.2019

Hlívový perkelt s haluškami

Tak dnes konečně bez masa. Vynikající houbový perkelt se zakysanou smetanou a haluškami. Někdy jsem to měla na týdenním pořádku, vždy v pátek, ale postupně jsem od toho upustila a po dlouhém čase jsem se znovu k tomu vrátila. Určitě vyzkoušejte, vynikající jídlo. Autor: Marta

30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
cca 300 - 350 g
hlíva
1 kelímek
zakysaná smetana
trocha
másla
1 ks
cibule
2 - 3 stroužky
česneku
pepř, sůl
houbový bujón
mletá červená paprika
hladká mouka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na másle osmahneme cibuli a česnek. Přidáme pokrájenou hlívu a chvíli dusíme, dále osolíme, opepříme, přidáme bujón, papriku a zalijeme vodou.
  2. Chvíli dusíme a nakonec zahustíme zakysanou smetanou a hladkou moukou.
  3. Podáváme s noky nebo těstovinami.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář