Holandský řízek

První moje otázka zněla: to už se tam nic jiného nedává, jen maso a sýr? Nevěřila jsem, že z těchto dvou surovin vznikne tak dobré jídlo, po kterém si doma oblížeme i uši :) Důležité však je to, že se to opravdu musí nechat v chladničce odležet, aby se chutě dokonale propojily. Nezapomeňte, že toto je to pravé ořechové. Ani sůl ani pepř, ani červená mletá paprika. Autor: Haanka

Přidal:Haanka, 8.1.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Holandský řízek

Suroviny

500 gmletého bůčku
400 gnastrouhaného sýru eidam
vejce
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy

  1. 500 g mletého bůčku, 400 g nastrouhaného sýru eidam smícháme dohromady a necháme 24h uležet v lednici.
  2. Je to opravdu velmi podstatné, aby se to nechalo těch 24 hodin odležet v chladničce. Nepotřebujete ani sůl ani pepř.
  3. Pak tvoříme placky a obalíme v trojobalu. Smažíme na oleji dozlatova z obou stran. 
  4. Podáváme s klasickou bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL