Holandský řízek s vařenými bramborami

Přidal: NejLucka, 31.5.2015
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Vánoce, Sváteční pečení, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Smažené jídla jsou v dnešní době považovány za hřích na talíři, ale sem tam si přece třeba dopřát. Dobrou chuť!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 31.5.2015
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Vánoce, Sváteční pečení, Oběd, Část dne
SUROVINY
Budeme potřebovat:
500 gmletého libového bůčku nebo vepřové plece
150 ml12% smetany na vaření
200 geidamu (40%)
3 ksvejce
sůl
čerstvě drcený pepř
strouhanka
sádlo na smažení
brambory
- Pomleté maso promícháme se smetanou a v uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici.
- Sýr najemno nastrouháme, přidáme k masu, opepříme a osolíme dle chuti a pořádně promícháme.
- V lehce navlhčených dlaních tvarujeme karbanátky, které protáhneme v rozšlehaných vejcích (ta zlehka osolíme) a ve strouhance. Tento postup opakujeme ještě jednou.
- Poté smažíme velmi pozvolna na rozpáleném sádle z obou stran. Příloha: vařené brambory.
P.S. Z tohoto množství si vytvarujeme buď 4 macky vel. XXL nebo 6 menších.:)
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Holandský rezeň s varenými zemiakmi.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Kotlet holenderski z gotowanymi ziemniakami.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Holland rántotthús főttkrumplival.
KOMENTÁŘE K RECEPTU