NejRecept.cz Maso Hovězí maso Honzíkov guláš na víně
Honzíkov guláš na víně
Recept Honzíkov guláš na víně
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Předem chci upozornit že se jedná o můj experiment, jelikož mi doma zbylo víno, které nepiju, takže jsem ho použil takhle :DDD A nakonec musím říct, že můj experiment vyšel. Podával jsem to s těstovinami, ale vy klidně můžete použít i kynutý knedlík, je to na vás. Záleží na každého chuti. Autor: Honzík

Honzík Drew Čubr Honzík Drew Čubr    ·   7.12.2017

Honzíkov guláš na víně

Předem chci upozornit že se jedná o můj experiment, jelikož mi doma zbylo víno, které nepiju, takže jsem ho použil takhle :DDD A nakonec musím říct, že můj experiment vyšel. Podával jsem to s těstovinami, ale vy klidně můžete použít i kynutý knedlík, je to na vás. Záleží na každého chuti. Autor: Honzík

Suroviny

Omáčka:

400 g
cibule
600 g
vepřového nebo hovězího masa
dle potřeby
olej
250-300 ml
červeného vína
1 plechovka
rajského protlaku
dle chuti
červená mletá paprika
dle chuti
sůl, pepř
4 krouhnutí
muškátový oříšek
dle chuti
citronová kůra

Na zahuštění:

olej
mouka
červená paprika

Příloha:

těstoviny nebo knedlík
Postup receptu
Vytisknout
  1. Odblaněné maso nakrájíme na kostky a osolíme lžičkou soli. Cibuli nasekáme nadrobno.
  2. Připravené maso opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, po cca 5 ti minutách ho vyndáme lžící a odložíme stranou.
  3. Na olej po mase vhodíme nakrájenou cibuli a restujeme ji tak dlouho, až je všechna rovnoměrně zlatavá.
  4. K cibuli pak přimícháme rajský protlak a necháme ho asi 2 minuty orestovat.
  5. Pak cibuli s protlakem posypeme paprikou, promícháme a ihned do hrnce vrátíme maso a podlijeme vínem a mícháme cca 5 minut než se víno odpaří,poté Okořeníme muškátovým oříškem,, trochu osolíme přidáme trošku citrónové kůry promícháme aby se spojili chutě a podlijeme maso vařící vodou tak, aby bylo zcela potopeno.
  6. Hrnec přiklopíme poklicí a maso necháme pomalu dusit 1- 11/2 hodiny, až bude úplně měkké.
  7. Když je maso měkké, tak si připravíme jíšku na pánvičce, kterou si připravíme z oleje hladké mouky a papriky uděláme zásmažku, kterou vlijeme po částech do omáčky a podle hustoty přidáváme. Poté necháme provařit ještě 5 minut a můžeme papat :)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář