Horalkový cheesecake

Recept Horalkový cheesecake
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Horalka je jednou z typických a oblíbených slovenských sladkostí. Já jsem se rozhodla připravit cheesecake s příchutí této sladkosti. Obsahuje čokoládu, arašídové máslo, oříšky i samotné Horalky, takže její milovníci si přijdou na své.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Sušenkový základ

130 gčokoládové BeBe sušenky
1 ksHoralky
80 gmáslo

Krém

500 gjemný tvaroh
200 gcream cheese/pomazánkové máslo
200 gzakysaná smetana
2 ksvejce
4 ksHoralky
25 garašídové máslo
25 gnesolené arašídy
2 lžícehladká mouka
50 gmoučkový cukr
50 ghořká čokoláda
50 gmléčná čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V mixéru rozmixujeme sušenky spolu s Horalkou. Přidáme máslo pokojové teploty a opět promixujeme. Směs vysypeme do kulaté formy o průměru 24 cm, vystlané pečícím papírem (pouze na dno). Rovnoměrně ji upěchujeme na spodek formy. Dáme předpéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 8–10 minut.
  2. Tvaroh, cream cheese a zakysanou smetanu vyšleháme ručním mixérem. Přišleháme vejce.
  3. Čokolády si rozpustíme. Ne horké je vmícháme do krému spolu s arašídovým máslem. Přimícháme také mouku a moučkový cukr.
  4. Nakonec rozmixujeme Horalky a arašídy a přimícháme je do krému.
  5. Připravený krém vylijeme na sušenkový základ a dáme péct do trouby vyhřáté na 155 stupňů přibližně 45 minut. Během pečení máme na spodku trouby plech s vodou.
  6. Po dopečení necháme cheesecake vychladnout v pootevřené troubě. Následně jej vyjmeme a ideálně na noc odložíme do chladničky.
  7. Já jsem ho ještě ozdobila rozpuštěnou čokoládou, Horalkami a oříšky.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit