Horké sendviče s tvarohovou náplní

Přidal: NejLucka, 14.3.2017
Kategorie: Sváteční pečení, Silvestr a Nový rok, Chuťovky, Pečivo
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Staré a téměř zapomenuté chuťovky, které kdysi dělávali naše staré mamky pro nás. Alespoň já si to doma takto pamatuji. Když jsem byla na prázdninách u mé babičky, při zaslechnutí slov mám hlad se hned v kuchyni připravovali tyto horké sendviče co dům dal. Hlavně tvaroh, slanina a horké sendviče již voněly po celém domě. Toustový chléb můžete zaměnit i za rohlíky nebo za sendvič a přidat můžete cokoli, co vám nejvíce chutná. Je to variabilní recept, ale já si ho pamatuji takto a proto ho takto dělávám i dosud.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 14.3.2017
Kategorie: Sváteční pečení, Silvestr a Nový rok, Chuťovky, Pečivo
SUROVINY
1 bal.toustový chléb
400 gtvaroh
2 ksvejce
3 plátkyslanina
4 PLajvar nebo jiná pomazánka
3 PLmajonéza
podle chutisůl a pepř
1 ksvejce uvařené natvrdo
1 PLhořčice
podle potřebyšunka nebo salám
- Toustový chléb poklademe na papírem vyložený plech na pečení a pustíme se do přípravy nádivky.
- Tvaroh, vajíčka, nadrobno nakrájenou slaninu, ajvar, hořčici majonézu a nadrobno pokrájené uvařené vajíčko, šunku nebo salám smícháme v misce. Hmotu pořádně osolíme a opepříme a ještě jednou promícháme.
- Na toustový chléb navrstvíme nádivku, nešetříme, aby po upečení nebyl chlebíček suchý a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 170 stupňů u ventilátoru dozlatova.
- Pečeme cca 20 minut, ale sledujeme, každá trouba peče jinak.
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU