Horké sendviče s tvarohovou náplní

Staré a téměř zapomenuté chuťovky, které kdysi dělávali naše staré mamky pro nás. Alespoň já si to doma takto pamatuji. Když jsem byla na prázdninách u mé babičky, při zaslechnutí slov mám hlad se hned v kuchyni připravovali tyto horké sendviče co dům dal. Hlavně tvaroh, slanina a horké sendviče již voněly po celém domě. Toustový chléb můžete zaměnit i za rohlíky nebo za sendvič a přidat můžete cokoli, co vám nejvíce chutná. Je to variabilní recept, ale já si ho pamatuji takto a proto ho takto dělávám i dosud.

Přidal:admin, 14.3.2017
Kategorie: Chuťovky, Pečivo, Silvestr a Nový rok
Horké sendviče s tvarohovou náplní

Suroviny

1 bal.toustový chléb
400 gtvaroh
2 ksvejce
3 plátkyslanina
4 PLajvar nebo jiná pomazánka
3 PLmajonéza
podle chutisůl a pepř
1 ksvejce uvařené natvrdo
1 PLhořčice
podle potřebyšunka nebo salám

Postup přípravy

  1. Toustový chléb poklademe na papírem vyložený plech na pečení a pustíme se do přípravy nádivky.
  2. Tvaroh, vajíčka, nadrobno nakrájenou slaninu, ajvar, hořčici majonézu a nadrobno pokrájené uvařené vajíčko, šunku nebo salám smícháme v misce. Hmotu pořádně osolíme a opepříme a ještě jednou promícháme.
  3. Na toustový chléb navrstvíme nádivku, nešetříme, aby po upečení nebyl chlebíček suchý a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 170 stupňů u ventilátoru dozlatova.
  4. Pečeme cca 20 minut, ale sledujeme, každá trouba peče jinak.

Zdroj: Coolinarika