Houbová bramboračka

Houbová bramboračka alá Naďa I. (Rebeka)

Recept Houbová bramboračka

Suroviny

kořenová zelenina
sádlo
sůl
kmín
nové koření
celý černý pepř
houby
brambory
cibule
hladká mouka
česnek
majoránka

Postup přípravy

  1. Na kousku sádla orestujeme na kostičky nakrájenou kořenovou zelenu, osolíme, okmínujeme, přidáme pár kuliček nového koření a celého černého pepře.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Přidáme očistěné a nakrájené houby, vodu a vaříme. Případnou pěnu sbíráme.
  3. Po asi deseti minutách vhodíme do hrnce oloupané na kostky nakrájené brambory.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce hladké mouky a vymícháme světlou jíšku, kterou dáme do polévky. Necháme ještě chvilku provařit. Přidáme jeden.dva stroužky česneku, majoránku rozemneme v dlaních a přidáme nakonec do polévky.
  5. Doladíme chutě. Já ještě dávám dvě malé cibule na čtvrtiny hned na začátku vaření.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Autor: Naďa I. (Rebeka)