Houbová bramboračka

Přidal: rebeka, 18.8.2016
Kategorie: Houbová a Žampionová polévka, Bramboračka, Husté polévky, Nejlepší polévky, Polévky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Já jí dělala dneska na oběd a musím říci, že jsme si pochutnali všichni. Jde to i ze sušených, ale není to ono. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 18.8.2016
Kategorie: Houbová a Žampionová polévka, Bramboračka, Husté polévky, Nejlepší polévky, Polévky
SUROVINY
miskačerstvých hub
3 ksbrambory
2 ksmrkve
1 ksbobkový list
5 kuličeknového koření
2 kscibule
1 stroužekčesneku
dle chutisůl, pepř
1 lžícemajoránky
3 lžícemásla
2 lžícehladké mouky
- Očištěné hřiby překrájíme, totéž uděláme s mrkví.
- Oloupanou cibuli překrojíme na čtvrtiny, oloupané brambory na kostky.
- Spolu s bobkovým listem a novým kořením dáme do hrnce, zalejeme vodou, osolíme a opepříme.
- Vaříme téměř doměkka.
- Z másla a hladké mouky vymícháme světlou jíšku, zalejeme ji studenou vodou a pak ji nalejeme do polévky.
- Necháme na mírném ohni provářet 10 minut. Přidáme utřený česnek, majoránku a dle chuti dosolíme.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zemiaková polievka s hubami.
KOMENTÁŘE K RECEPTU