Houbová sekaná

Ráda vařím nové recepty, ale tentokrát bych se s vámi chtěla podělit o tradiční recept na sekanou. No ne až úplně tradiční, je vynovený o houbovou směs, kterou dělám z hlívy ústřičné. Hlíva je výrazná houba, kterou dnes už seženete v každém obchodě, takže dá se říci, že je všude dostupná. Samozřejmě můžete použít i jiný druh houby, ale tohle je to pravé, jak se říká ořechové. K tomu příloha klasicky uvařené brambory a můžete podávat. Autor: Adddy

Přidal:, 22.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Houbová sekaná

Suroviny

500 gmletého masa
2 ksvejce
3 stroužkyčesneku
dle chutimajoránku
dle chutikoření do mletých mas
dle chutisůl, pepř
hrststrouhanky
Houbová směs:
1 kscibule
300 ghlívy ústřičné
dle chutimletý kmín, vegeta

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, hlívu na menší kousky, vše osmahneme na pánvičce s vegetou a mletým kmínem, chvíli dusíme. Necháme trochu zchladit.
  2. Do mísy si dáme mleté maso, vejce, česnek, majoránku, koření do mletých mas, sůl, pepř, přidáme houbovou směs, strouhanku a pořádně promícháme.
  3. Do zapékací misky nalijeme tak 1 cm vody a mokrýma rukama vytvarujeme šišku sekané, kterou položíme do vody, posypeme mletým kmínem, zakryjeme a pečeme.
  4. Po chvíli odklopíme, poléváme vodou s tukem a dopečeme do křupava. Podáváme s bramborem, kaší. Dobrou chuť!! :)