Houbová sekaná

Ráda vařím nové recepty, ale tentokrát bych se s vámi chtěla podělit o tradiční recept na sekanou. No ne až úplně tradiční, je vynovený o houbovou směs, kterou dělám z hlívy ústřičné. Hlíva je výrazná houba, kterou dnes už seženete v každém obchodě, takže dá se říci, že je všude dostupná. Samozřejmě můžete použít i jiný druh houby, ale tohle je to pravé, jak se říká ořechové. K tomu příloha klasicky uvařené brambory a můžete podávat. Autor: Adddy

Přidal:, 22.1.2017
Kategorie: Sekaná, Maso, Mleté maso, Oběd
Recept Houbová sekaná

Suroviny

500 gmletého masa
2 ksvejce
3 stroužkyčesneku
dle chutimajoránku
dle chutikoření do mletých mas
dle chutisůl, pepř
hrststrouhanky
Houbová směs:
1 kscibule
300 ghlívy ústřičné
dle chutimletý kmín, vegeta

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, hlívu na menší kousky, vše osmahneme na pánvičce s vegetou a mletým kmínem, chvíli dusíme. Necháme trochu zchladit.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Do mísy si dáme mleté maso, vejce, česnek, majoránku, koření do mletých mas, sůl, pepř, přidáme houbovou směs, strouhanku a pořádně promícháme.
  3. Do zapékací misky nalijeme tak 1 cm vody a mokrýma rukama vytvarujeme šišku sekané, kterou položíme do vody, posypeme mletým kmínem, zakryjeme a pečeme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Po chvíli odklopíme, poléváme vodou s tukem a dopečeme do křupava. Podáváme s bramborem, kaší. Dobrou chuť!! :)