Houbová smetanová omáčka na kyselo

Jednoduché a přitom tak vynikající. Podávala jsem s knedlíkem ale klidně se k tomu hodí i bramborová kaše.

Přidal:, 24.10.2016
Kategorie: Oběd
Recept Houbová smetanová omáčka na kyselo

Suroviny

1 kgčerstvých nakrájených hub
dle potřebyvývar z hub
1 kshoubový bujón
1 ksvelká cibule
dle chutisůl, pepř
světlá jíška
smetana
ocet na dochucení

Postup přípravy

  1. Houby očistíme, nakrájíme, povaříme 10 minut, přecedíme a necháme si vývar.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, nasypeme houby, zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, přidáme bujón.
  3. Povaříme, zahustíme, odstavíme, přidáme smetanu a dochutíme octem dle chuti.Tip: Jahodový džem bez chemie

Zdroj: Vaření a pečení s radostí