NejRecept.cz Část dne Oběd Houbová smetanová omáčka na kyselo
Houbová smetanová omáčka na kyselo
Recept Houbová smetanová omáčka na kyselo
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření a pečení s radostí

Jednoduché a přitom tak vynikající. Podávala jsem s knedlíkem ale klidně se k tomu hodí i bramborová kaše.

NejLucka NejLucka    ·   24.10.2016

Houbová smetanová omáčka na kyselo

Jednoduché a přitom tak vynikající. Podávala jsem s knedlíkem ale klidně se k tomu hodí i bramborová kaše.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
čerstvých nakrájených hub
dle potřeby
vývar z hub
1 ks
houbový bujón
1 ks
velká cibule
dle chuti
sůl, pepř
světlá jíška
smetana
ocet na dochucení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Houby očistíme, nakrájíme, povaříme 10 minut, přecedíme a necháme si vývar.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, nasypeme houby, zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, přidáme bujón.
  3. Povaříme, zahustíme, odstavíme, přidáme smetanu a dochutíme octem dle chuti.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář