Houbové karbanátky s mletým masem

Když už jsme byli na těch houbách v lese a velmi se nám zadařilo v počtu nazbíraných kusů, tak jsem kúzlila v kuchyni. V kombinaci s mletým masem to je neskutečná dobrota. Vyzkoušela jsem tuto dobrotu poprvé a je to opravdu vynikající. Až jsem byla sama překvapená. Takže návštěvu lesa zopakujeme, abych mohla toto jídlo navařit znovu.

Přidal:admin, 26.9.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Houbové karbanátky s mletým masem

Suroviny

1/2 kgmletého míchaného masa
300 gnakrájených převařených hub
1 kscibule
5 stroužkůčesneku
1 kshouska
dle potřebymléko
1 velká lžícesolamylu
2 ksvejce
sůl, pepř, paprika, majoránka
strouhanka

Postup přípravy

  1. 1/2 kg mletého míchaného masa, 300 g nakrájených převařených hub, 1 cibule a 5 stroužků česneku - nakrájíme a osmahneme, 1 houska nakrájená na kostičky a namočená v mléce, 1 velká lžíce solamylu, 2 vejce - vše zpracujeme, dochutíme solí, pepřem, sypkou paprikou, majoránkou.
  2. Zahustíme ještě strouhankou do požadované konzistence.
  3. Tvoříme karbanátky a grilujeme v domácím malým grilu nebo smažíme na pánvi.
  4. Podáváme s bramborovou kaší.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí