Hovězí guláš a petrželové knedlíky

Přidal: NejLucka, 1.11.2016
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Přílohy, Omáčky, Část dne, Hovězí guláš
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Hlavní jídlo, které určitě nemá konkurenci. Knedlík s anglickou krkovičkou, petrželkou je nejlepší příloha jaká existuje. Určitě vyzkoušejte, pokud jste takovou přílohu ještě nedělali.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 1.11.2016
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Přílohy, Omáčky, Část dne, Hovězí guláš
SUROVINY
1,5 kghovězího masa (kližky)
1 kgcibule
1 lžícesladké papriky
1 lžičkapálivé papriky
1 bal.rajčatový protlak
6 stroužkůčesneku
kmín
majoránka
pepř, sůl
Knedlíky:
20 dkganglické krkovičky
1 ksmalá cibule
6 ksnakrájených housek na kostičky
4 ksvejce
150 ghrubé mouky
1 hrnekmléka
1/2 svazkunasekané petrželky
dle chutisůl, pepř
- Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do hněda, pak přidáme nakrájené maso a osmahneme.
- Přidáme papriku sladkou i pálivou, pepř, kmín a majoránku, promícháme, zalijeme vroucí vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka.
- Poté osolíme, přidáme pasírovaný česnek a zahustíme.
- Knedlíky:
Vše smícháme a vytvoříme 4 malé válečky, které zabalíme do potravinářské fólie a pevně zatočíme, dáme je vařit do vroucí vody na 20 minut.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hovädzí guláš a petržlenová knedľa.
KOMENTÁŘE K RECEPTU