Hovězí guláš a petrželové knedlíky

Recept Hovězí guláš a petrželové knedlíky

Přidal: , 1.11.2016

Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Hlavní jídlo, které určitě nemá konkurenci. Knedlík s anglickou krkovičkou, petrželkou je nejlepší příloha jaká existuje. Určitě vyzkoušejte, pokud jste takovou přílohu ještě nedělali.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 1.11.2016

Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd, Přílohy

SUROVINY

1,5 kghovězího masa (kližky)
1 kgcibule
1 lžícesladké papriky
1 lžičkapálivé papriky
1 bal.rajčatový protlak
6 stroužkůčesneku
kmín
majoránka
pepř, sůl

Knedlíky:

20 dkganglické krkovičky
1 ksmalá cibule
6 ksnakrájených housek na kostičky
4 ksvejce
150 ghrubé mouky
1 hrnekmléka
1/2 svazkunasekané petrželky
dle chutisůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do hněda, pak přidáme nakrájené maso a osmahneme.
  2. Přidáme papriku sladkou i pálivou, pepř, kmín a majoránku, promícháme, zalijeme vroucí vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka.
  3. Poté osolíme, přidáme pasírovaný česnek a zahustíme.
  4. Knedlíky:
    Vše smícháme a vytvoříme 4 malé válečky, které zabalíme do potravinářské fólie a pevně zatočíme, dáme je vařit do vroucí vody na 20 minut.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit