NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí guláš a petrželové knedlíky
Hovězí guláš a petrželové knedlíky
Recept Hovězí guláš a petrželové knedlíky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   1.11.2016

Hovězí guláš a petrželové knedlíky

Hlavní jídlo, které určitě nemá konkurenci. Knedlík s anglickou krkovičkou, petrželkou je nejlepší příloha jaká existuje. Určitě vyzkoušejte, pokud jste takovou přílohu ještě nedělali.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1,5 kg
hovězího masa (kližky)
1 kg
cibule
1 lžíce
sladké papriky
1 lžička
pálivé papriky
1 bal.
rajčatový protlak
6 stroužků
česneku
kmín
majoránka
pepř, sůl

Knedlíky:

20 dkg
anglické krkovičky
1 ks
malá cibule
6 ks
nakrájených housek na kostičky
4 ks
vejce
150 g
hrubé mouky
1 hrnek
mléka
1/2 svazku
nasekané petrželky
dle chuti
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do hněda, pak přidáme nakrájené maso a osmahneme.
  2. Přidáme papriku sladkou i pálivou, pepř, kmín a majoránku, promícháme, zalijeme vroucí vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka.
  3. Poté osolíme, přidáme pasírovaný česnek a zahustíme.
  4. Knedlíky:
    Vše smícháme a vytvoříme 4 malé válečky, které zabalíme do potravinářské fólie a pevně zatočíme, dáme je vařit do vroucí vody na 20 minut.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář