Hovězí guláš

Když oběd, tak pořádný. U nás doma si zažádali nějakou omáčku s velmi chutným masem a co může být chutnější než domácí hovězí guláš podávaný s knedlíkem. Knedlík je sice kupovaný, nechtělo se mi připravovat těsto, nechat ho kynout a pak pařit, tak jsem zvolila tuto mnohem jednodušší cestu a šla jsem do obchodu. Příště udělám domácí, aby to bylo opravdu na 100%. Autor: HeMiSHEk

Přidal:, 8.3.2017
Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd
Recept Hovězí guláš

Suroviny

600 ghovězí kližky
3 kscibule
2 lžícesádla
1 lžícerajčatového protlaku
5 stroužkůčesneku
mletá sladká paprika
sůl, pepř
drcený kmín
majoránka
voda nebo vývar

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky dáme do mísy a smícháme se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Necháme chvíli uležet.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Na sádle si začneme smažit cibuli do hnědo červena. Během toho přisypeme drcený kmín. Stále mícháme ať se nám to nepřipálí. Přisypeme papriku a rychle mícháme a až se rozpustí přidáme protlak. Krátce osmahneme a přilijeme vodu nebo vývar.
  3. Do takto připraveného základu vložte maso a pod poklicí duste do změknutí masa. Já použila papiňák. Jakmile je maso měkké můžeme dolít vývar nebo vodu podle požadovaného množství omáčky. Zahustit můžeme starým nadrobeným chlebem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Nakonec přidáme rozdrobenou majoránku a necháme kratince povařit. Podáváme s knedlíkem nebo čerstvým chlebem. Přeji dobrou chuť.=)