Hovězí guláš s houbami a s opečeným Karlovarským knedlíkem

I my ženy máme rádi dobré a kvalitní jídlo - guláš. Nebíčko v tlamičce. Nejvíce zbožňuji toto jídlo s opečeným karlovarským knedlíkem. Pokud ho nestíhám připravit doma, koupím, ale není až tak dobrý jako domácí. Vždyť co koupeno je lepší než domácí? Vůně při vaření je neskutečná, už při vaření dělám velmi mnoho ochutnávky :)))). Toto jídlo bych snad jedla i celý týden, jen jeden problém to má. I velký hrnec je u nás doma málo :)

Přidal:, 28.4.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Hovězí guláš s houbami a s opečeným Karlovarským knedlíkem

Suroviny

1 kghovězího předního masa
1 kgcibule
1/2 kgčerstvých nakrájených povařených hub
1 kscelá červená paprika
1 velká lžícepapriky sypké
1 bal.rajčatový protlak
dle chutisůl, pepř
1 a 1/2 lhovězího vývaru
2 velké lžíceocta
dle potřebytmavá jíška

Postup přípravy

  1. Nakrájenou cibuli osmažíme do hněda, přidáme maso, opečeme.
  2. Přidáme: sůl, pepř a rajčatový protlak, prosmažíme, dál přidáme: sypkou papriku, nakrájenou papriku, zalijeme vývarem a dusíme dokud není maso měkké.
  3. Poté přidáme povařené houby, dochutíme, přidáme ocet a zahustíme.
  4. Karlovarský knedlík nakrájíme na plátky a lehce osmahneme nebo dáme na chvíli na domácí gril.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí