NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí guláš s knedlíkem
Hovězí guláš s knedlíkem
Recept Hovězí guláš s knedlíkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   25.11.2016

Hovězí guláš s knedlíkem

Skvělý sobotní nebo nedělní oběd. Podávala jsem s kynutým knedlíkem, ale u nás doma ho často dělávám i s karlovarským. Každý se olizuje až za ušima.

Suroviny
800 g
hovězí kližky
5 ks
velkých cibulí
5 ks
kuliček nového koření
4 ks
stroužky česneku
2 ks
bobkové listy
4 lžíce
sádla
2 lžíce
sladké mleté papriky
2 lžíce
rajského protlaku
1 lžíce
majoránky
2 lžičky
kmínu
hovězí vývar nebo voda + gelový hovězí bujon
špetka
cukru
dle chuti
pepř, sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso upravíme (zbavíme blan a šlach) a nakrájíme na kostky 3x3 cm, osolíme, opepříme, okmínujeme.
  2. Na rozpálené sádlo vhodíme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dotmava, přidáme maso a 10 minut restujeme a mícháme.
  3. Přidáme papriku a ostatní koření (mimo utřeného česnekua majoránky), rajský protlak a 4 minuty restujeme, podlejeme vývarem a dusíme doměkka, během dušení podle potřeby přidáváme horkou vodu.
  4. Nakonec přidáme v dlaních rozemnutou majoránku a guláš dochutíme česnekem, solí.
  5. Nezahušťujeme, o to se postará cibule, té má být tolik, co masa, ovšem na objem nikoliv na váhu. Zahustit můžeme i tak, jak kdo to chce mít husté.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář