Hovězí guláš s knedlíkem

Přidal: NejLucka, 25.11.2016
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Omáčky, Část dne, Hovězí guláš
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Skvělý sobotní nebo nedělní oběd. Podávala jsem s kynutým knedlíkem, ale u nás doma ho často dělávám i s karlovarským. Každý se olizuje až za ušima.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 25.11.2016
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Omáčky, Část dne, Hovězí guláš
SUROVINY
800 ghovězí kližky
5 ksvelkých cibulí
5 kskuliček nového koření
4 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
4 lžícesádla
2 lžícesladké mleté papriky
2 lžícerajského protlaku
1 lžícemajoránky
2 lžičkykmínu
hovězí vývar nebo voda + gelový hovězí bujon
špetkacukru
dle chutipepř, sůl
- Maso upravíme (zbavíme blan a šlach) a nakrájíme na kostky 3x3 cm, osolíme, opepříme, okmínujeme.
- Na rozpálené sádlo vhodíme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dotmava, přidáme maso a 10 minut restujeme a mícháme.
- Přidáme papriku a ostatní koření (mimo utřeného česnekua majoránky), rajský protlak a 4 minuty restujeme, podlejeme vývarem a dusíme doměkka, během dušení podle potřeby přidáváme horkou vodu.
- Nakonec přidáme v dlaních rozemnutou majoránku a guláš dochutíme česnekem, solí.
- Nezahušťujeme, o to se postará cibule, té má být tolik, co masa, ovšem na objem nikoliv na váhu. Zahustit můžeme i tak, jak kdo to chce mít husté.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
KOMENTÁŘE K RECEPTU