NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí krk na houbách s rýží
Hovězí krk na houbách s rýží
Recept Hovězí krk na houbách s rýží
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   24.3.2016

Hovězí krk na houbách s rýží

Jak je to na houbách,tak to je určitě mňamka. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
300 g
hovězího krku
200 g
mražených hub
2 ks
cibule
3 stroužky
česneku
1 lžíce
sádla
1 lžíce
sladké mleté papriky
100 g
šabatecké slaniny
dle chuti
sůl, pepř
2 lžičky
drceného kmínu
300 ml
hovězího vývaru
Postup receptu
Vytisknout
  1. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a osmažíme do tmava. Maso pokrájíme na velikost sousta, přidáme k osmažené cibuli a zarestujeme. Přidáme 2 stroužky nasekaného česneku, osolíme, okmínujeme, opepříme, přidáme papriku a zarestujeme do tuku.
  2. Přihodíme na kostičky pokrájenou slaninu. Přidáme trochu vývaru a znovu necháme vyrestovat na tuk. Poté přidáme polovinu (rozmražených) hub, trochu podlejeme vývarem, stáhneme plamen a dusíme doměkka.
  3. Průběžně mícháme a dle pořeby podléváme vývarem. Ke konci přidáme zbývající stroužek najemno nasekaného česneku a zbytek hub a dle chuti event. dosolíme. Necháme cca 10 minut provářet.
  4. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář