Hovězí krk na houbách s rýží

Jak je to na houbách,tak to je určitě mňamka. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 24.3.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Hovězí
Recept Hovězí krk na houbách s rýží

Suroviny

300 ghovězího krku
200 gmražených hub
2 kscibule
3 stroužkyčesneku
1 lžícesádla
1 lžícesladké mleté papriky
100 gšabatecké slaniny
dle chutisůl, pepř
2 lžičkydrceného kmínu
300 mlhovězího vývaru

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a osmažíme do tmava. Maso pokrájíme na velikost sousta, přidáme k osmažené cibuli a zarestujeme. Přidáme 2 stroužky nasekaného česneku, osolíme, okmínujeme, opepříme, přidáme papriku a zarestujeme do tuku.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Přihodíme na kostičky pokrájenou slaninu. Přidáme trochu vývaru a znovu necháme vyrestovat na tuk. Poté přidáme polovinu (rozmražených) hub, trochu podlejeme vývarem, stáhneme plamen a dusíme doměkka.
  3. Průběžně mícháme a dle pořeby podléváme vývarem. Ke konci přidáme zbývající stroužek najemno nasekaného česneku a zbytek hub a dle chuti event. dosolíme. Necháme cca 10 minut provářet.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  4. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)