Hovězí líčka na pivu

Přidal: NejLucka, 13.10.2015
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Hlavní jídlo pro labužníky. Hovězí líčka na pivu.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 13.10.2015
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Část dne
SUROVINY
Ingredience:
cca 1,5 kilahovězích líček
3 kscibule
4 stroužkyčesneku
0,5 ltmavého piva
1 kschilli paprička
hrnečekkořenové zeleniny nakrájené na kostičky
asi 50 gslaniny
2 lžícesádla
2 ksžampiony ( nemusí být)
trochuchleba na zahuštění
pár kuličeknového koření
pár kuličekcelého pepře
2 ksbob. listy
2 lžícedijonské hořčice
- Maso si ořežeme a nakrájíme na kusy. Ve větším kastrolu si rozpustíme sádlo. Kusy masa na něm orestujeme.
- Po asi 10 ti minutách maso vyjmeme a odložíme stranou. Do výpeku přidáme ještě trochu sádla a orestujeme na něm cibuli do zlatavé barvy.
- Pak přidáme slaninu na kostičky a česnek na hrubo pokrájený. Po chvilce přidáme zeleninu a restujeme dalších asi 6 minut.
- Pak vložíme maso zpět i se štávou z masa, hořčici a podlijeme pivem. Přidáme koření a dusíme pod pokličkoudo měkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Záleží na každém, zda chce více nebo méně omáčky. Pokud podlijeme více, je třeba zahustit chlebem. Jinak se zahušťovat nemusí.
- Ke konci vaření přidáme pár větviček majoránky a pokrájenou chilli papričku. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem. Já si trochu pohrála a udělala plněné bramborové krokety.
Zdroj: Vaření a pečení s láskou
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hovädzie líčka na pive.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Policzki wołowe na piwie.
KOMENTÁŘE K RECEPTU