NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí na česneku se smetanovým špenátem a bramborami.
Hovězí na česneku se smetanovým špenátem a bramborami.
Recept Hovězí na česneku se smetanovým špenátem a bramborami.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Ivana Reisingerová

Pokud nevíte, co na nedělní oběd nebo dobrou večeři, vyzkoušejte toto hovězí na česneku se smetanovým špenátem. Pokrm výborně zasytí a zároveň potěší chuťové buňky. Autor: Ivana Reisingerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   21.10.2024

Hovězí na česneku se smetanovým špenátem a bramborami.

Pokud nevíte, co na nedělní oběd nebo dobrou večeři, vyzkoušejte toto hovězí na česneku se smetanovým špenátem. Pokrm výborně zasytí a zároveň potěší chuťové buňky. Autor: Ivana Reisingerová

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Maso

600 g
hovězí plec
podle potřeby
sádlo
2 ks
cibule
1 hlavička
česnek
podle potřeby
sůl
podle potřeby
mletý pepř
podle potřeby
vývar

Špenát

1 lžíce
máslo
1 ks
cibule
3 stroužky
česnek
podle potřeby
špenát
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
1 a 1/2 dcl
smetana
2 ks
žloutky
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Hovězí maso není tak populární jako kuřecí či vepřové, což je však velká škoda. Když ho správně připravíte, představuje perfektní nedělní oběd. Z příloh se k němu hodí zejména knedlíky a brambory na různé způsoby. Já jsem k němu tentokrát servírovala vařené brambory, ale můžete zkusit i bramborovou kaši.

  1. Hovězí plec nakrájíme na kostky, zprudka opečeme na sádle a odložíme stranou.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme dohněda. Přidáme česnek nakrájený na plátky a maso. Směs osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
  3. V další pánvi orestujeme na másle najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme najemno nakrájený česnek a rozmražený špenát. Vše dochutíme solí, pepřem a dusíme 10 minut.
  4. Ke špenátu přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali dva žloutky, a necháme 2 minuty vařit.
  5. Hotové maso podáváme se špenátem a přílohou podle chuti.

Pokud nemáte chuť na špenát, k masu můžete naservírovat také salát z čerstvé zeleniny.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář