NejRecept.cz Těstoviny Gnocchi Hovězí paprikáš s klobásou a nočky
Hovězí paprikáš s klobásou a nočky
Recept Hovězí paprikáš s klobásou a nočky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Klasické hlavní jídlo, které zasytí i pořádného chlapa. Jako přílohu jsem tentokrát zvolila nočky, ale klidně můžete i knedlík, kynutý nebo bramborový. Autor: Naďa I. /Rebeka/

rebeka    ·   20.9.2016

Hovězí paprikáš s klobásou a nočky

Klasické hlavní jídlo, které zasytí i pořádného chlapa. Jako přílohu jsem tentokrát zvolila nočky, ale klidně můžete i knedlík, kynutý nebo bramborový. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Sdílet na Facebooku
Suroviny
400 g
hovězího krku
100 g
paprikové klobásy
1 ks
cibule
1 stroužek
česneku
1 lžíce
sladké mleté papriky
1 ks
paprikový lusk
1 ks
feferonka nebo chilli paprička
dle chuti
sůl, pepř
3 ks
malá rajčata (Tomino)
2 lžíce
sádla
dle potřeby
vývar nebo voda na polití
1 kelímek
zakysané smetany
1 lžíce
hladké mouky

Nočky:

200 g
hladké mouky
1 lžika
soli
2 ks
žloutky
cca 150 ml
studené vody
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na kostky 2×2 cm, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zhnědnout. Pak přidáme maso a zprudka ze všech stran restujeme 5 minut.
  2. Stáhneme z plamene, přidáme mletou papriku a důkladně promícháme. Vrátíme zpět na plamen, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu, podlijeme vodou nebo vývarem do 2/3 výšky masa. Během dušení doléváme vodu nebo vývar dle potřeby. Přidáme rozmačkaný česnek a pod pokličkou dusíme doměkka.
  3. Těsně před koncem přidáme na kostičky nakrájenou papriku, feferonku a oloupaná a nasekaná rajčata. Do smetany dáme mouku, tři lžíce horké šťávy z masa, promícháme a přidáme do hrnce k masu. Na mírném plameni prováříme 15 minut za občasného míchání. Doladíme chutě a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou např. noky.
  4. Nočky
    Všechny ingredience promícháme. Vodu přidáváme postupně (množství je orientační – záleží na savosti mouky), aby nám vzniklo řidší těsto (asi jako na palačinky). Necháme nejméně hodinu odpočnout. Zavařujeme přes haluškovač do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou k povrchu, máme hotovo.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář