Hovězí plátky na hořčici
Vynikající recept s hovězím masem. Jednoduché a chutné hlavní jídlo.
Přidal: NejLucka, 31.3.2015
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
700 ghovězí zadní
2 kscibule
hořčice
pepř
sůl
hovězí bujón
hladká mouka
- Hovězí kýta omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme. Naklepané plátky osolíme, opepříme a z jedné strany natřeme hořčicí /druhá strana se natře sama skládáním plátků na sebe. Cibuli nakrájíme na jemno.
- Na pánvi plátky z obou stran zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté a ukládáme je do tlakového hrnce. Ve výpeku opečeme cibuli /popřípadě přidáme ještě trochu oleje/ a přidáme ji k masu. Do pánve přidáme vodu, bujón a necháme přejít varem. Tlakový hrnec zavřeme a maso vaříme cca 30 min.
- Po uvaření maso vyjmeme a omáčku zahustíme podle potřeby hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme přejít varem a maso vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží, bramborovou kaší, hranolkami nebo kroketami. Dobrou chuť.
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hovädzie plátky na horčici.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Rindfleisch mit Senf geschmort an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mustáros marhaszelet.
KOMENTÁŘE K RECEPTU