Hovězí plátky na houbách a smetaně

Přidal: NejLucka, 10.4.2015
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Omáčky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Klasický oběd - hovězí masíčko na houbách se smetanovou omáčkou. Jako přílohu podáváme rýži, případně bramborovou kaši. Dobrou chuť!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 10.4.2015
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Omáčky
SUROVINY
Budeme potřebovat:
hovězí maso
sádlo/olej
cibule
sůl
pepř
drcený kmín
vegeta
sušené nebo mražené houby
voda/vývar
masox
slanina
smetana
Příloha:
rýže/brambory
- Gramáž surovin není uvedena záměrně - každý vaří podle počtu hostů. Maso si nakrájíme na plátky. Rozpustíme sádlo nebo olej, na jemně nakrájené cibuli opečeme osolené a opepřené maso, necháme zatáhnout. Přidáme drcený kmín, sůl, pepř, vegetu.
- Houby si provaříme ve vedlejším hrnci, sušené houby si namočíme. K masu přilijeme vodu, masox, houby s vývarem, nakrájenou na kostičky slaninu a pod pokličkou dusíme doměkka.
- Až je maso měkké, tak ho vyjmeme, omáčku zahustíme, provaříme, vypneme a přidáme smetanu. Potom přidáme zpět maso a lehce povaříme.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hovädzie plátky na hubách a smotane.
KOMENTÁŘE K RECEPTU