Hovězí plátky na houbách

Přidal: NejLucka, 17.10.2018
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Nedávno jsme navštívili s mým manželem a dobrým kamarádem les a ten nám poskytl krásný plný voňavý košíček těch nejlepších hub sezóny. Samozřejmě hned jsem musela vyzkoušet, zda jsou opravdu takové chutné jako voní v košíku. Připravila jsem hovězí plátky na houbách a k tomu už jen klasicky vařený brambor jako přílohu.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 17.10.2018
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
500 gzadního hovězího nebo roštěnky
2 kscibule
300 gčerstvých hub (nebo sušených)
sůl, pepř
kmín
olej
sádlo
houbový bujon
houbové koření
hladká mouka
- Maso nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a vložíme okořeněné plátky, z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmahneme z obou stran.
- Podlijeme nejlépe vývarem s houbovým bujonem, poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou a dusíme.
- Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být sušené, předem namočené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme.
- Asi poté přidáme podušené houby a necháme vařit, dokud maso není měkké, Až je maso měkké vyjmeme ho. Omáčku můžeme zahustit a dochutit podle chuti.
- Pak maso vložíme zpátky a prohřejeme.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Saftiges Roastbeef mit Pilzsoße an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Gombás marhaszelet.
KOMENTÁŘE K RECEPTU