NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí plátky na houbách
Hovězí plátky na houbách
Recept Hovězí plátky na houbách
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření a pečení s radostí

Nedávno jsme navštívili s mým manželem a dobrým kamarádem les a ten nám poskytl krásný plný voňavý košíček těch nejlepších hub sezóny. Samozřejmě hned jsem musela vyzkoušet, zda jsou opravdu takové chutné jako voní v košíku. Připravila jsem hovězí plátky na houbách a k tomu už jen klasicky vařený brambor jako přílohu.

NejLucka NejLucka    ·   17.10.2018

Hovězí plátky na houbách

Nedávno jsme navštívili s mým manželem a dobrým kamarádem les a ten nám poskytl krásný plný voňavý košíček těch nejlepších hub sezóny. Samozřejmě hned jsem musela vyzkoušet, zda jsou opravdu takové chutné jako voní v košíku. Připravila jsem hovězí plátky na houbách a k tomu už jen klasicky vařený brambor jako přílohu.

20 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
zadního hovězího nebo roštěnky
2 ks
cibule
300 g
čerstvých hub (nebo sušených)
sůl, pepř
kmín
olej
sádlo
houbový bujon
houbové koření
hladká mouka
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
  1. Maso nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a vložíme okořeněné plátky, z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmahneme z obou stran.
  2. Podlijeme nejlépe vývarem s houbovým bujonem, poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou a dusíme.
  3. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být sušené, předem namočené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme.
  4. Asi poté přidáme podušené houby a necháme vařit, dokud maso není měkké, Až je maso měkké vyjmeme ho. Omáčku můžeme zahustit a dochutit podle chuti.
  5. Pak maso vložíme zpátky a prohřejeme.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář