Hovězí plátky na houbách se slaninou

Přidal: Triniti, 23.8.2018
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Hovězí masíčko nevařím velmi často, ale někdy je opravdu vhodný čas zaměnit kuřecí nebo vepřové maso za hovězí. Krásně měkké, rozpadá se v ústech a se slaninou v omáčce s houbami je to opravdu velká dobrota. Bez zahušťování, iba s výpekem. Pokud však chcete hustší omáčku, můžete ji zahustit moukou nebo smetanou. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 23.8.2018
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
500 gzadního hovězího nebo roštěnky
2 kscibule
50 gslaniny
300 gčerstvých hub
sůl, pepř
kmín
sádlo
houbový bujon
houbové koření
- Maso nakrájíme na tenčí kousky, které jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Já jsem ještě plátky masa posypala drceným kmínem.
- Na sádle orestujeme cibuli se slaninou, vložíme plátky masa a z každé strany je necháme zatáhnout.
- Podlijeme vývarem nebo bujónem a necháme dusit zakryté asi půl hodinu. Potom vložíme houby a osolíme, přidáme znovu kmín a houbové koření a ještě dusíme do měkka.
- Podáváme s rýží.
KOMENTÁŘE K RECEPTU