NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí plátky na houbách se slaninou
Hovězí plátky na houbách se slaninou
Recept Hovězí plátky na houbách se slaninou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Hovězí masíčko nevařím velmi často, ale někdy je opravdu vhodný čas zaměnit kuřecí nebo vepřové maso za hovězí. Krásně měkké, rozpadá se v ústech a se slaninou v omáčce s houbami je to opravdu velká dobrota. Bez zahušťování, iba s výpekem. Pokud však chcete hustší omáčku, můžete ji zahustit moukou nebo smetanou. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   23.8.2018

Hovězí plátky na houbách se slaninou

Hovězí masíčko nevařím velmi často, ale někdy je opravdu vhodný čas zaměnit kuřecí nebo vepřové maso za hovězí. Krásně měkké, rozpadá se v ústech a se slaninou v omáčce s houbami je to opravdu velká dobrota. Bez zahušťování, iba s výpekem. Pokud však chcete hustší omáčku, můžete ji zahustit moukou nebo smetanou. Autor: Triniti

20 min
Čas přípravy
80 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
zadního hovězího nebo roštěnky
2 ks
cibule
50 g
slaniny
300 g
čerstvých hub
sůl, pepř
kmín
sádlo
houbový bujon
houbové koření
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
80 min
Čas vaření
  1. Maso nakrájíme na tenčí kousky, které jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Já jsem ještě plátky masa posypala drceným kmínem.
  2. Na sádle orestujeme cibuli se slaninou, vložíme plátky masa a z každé strany je necháme zatáhnout.
  3. Podlijeme vývarem nebo bujónem a necháme dusit zakryté asi půl hodinu. Potom vložíme houby a osolíme, přidáme znovu kmín a houbové koření a ještě dusíme do měkka.
  4. Podáváme s rýží.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář