Hovězí plátky na houbách se slaninou

Hovězí masíčko nevařím velmi často, ale někdy je opravdu vhodný čas zaměnit kuřecí nebo vepřové maso za hovězí. Krásně měkké, rozpadá se v ústech a se slaninou v omáčce s houbami je to opravdu velká dobrota. Bez zahušťování, iba s výpekem. Pokud však chcete hustší omáčku, můžete ji zahustit moukou nebo smetanou. Autor: Triniti

Přidal:, 23.8.2018
Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Hovězí plátky na houbách se slaninou

Suroviny

500 gzadního hovězího nebo roštěnky
2 kscibule
50 gslaniny
300 gčerstvých hub
sůl, pepř
kmín
sádlo
houbový bujon
houbové koření

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na tenčí kousky, které jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Já jsem ještě plátky masa posypala drceným kmínem.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Na sádle orestujeme cibuli se slaninou, vložíme plátky masa a z každé strany je necháme zatáhnout.
  3. Podlijeme vývarem nebo bujónem a necháme dusit zakryté asi půl hodinu. Potom vložíme houby a osolíme, přidáme znovu kmín a houbové koření a ještě dusíme do měkka.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Podáváme s rýží.