Hovězí plátky na houbách se slaninou

Hovězí masíčko nevařím velmi často, ale někdy je opravdu vhodný čas zaměnit kuřecí nebo vepřové maso za hovězí. Krásně měkké, rozpadá se v ústech a se slaninou v omáčce s houbami je to opravdu velká dobrota. Bez zahušťování, iba s výpekem. Pokud však chcete hustší omáčku, můžete ji zahustit moukou nebo smetanou. Autor: Triniti

Přidal:, 23.8.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Hovězí
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Hovězí plátky na houbách se slaninou

Suroviny

500 gzadního hovězího nebo roštěnky
2 kscibule
50 gslaniny
300 gčerstvých hub
sůl, pepř
kmín
sádlo
houbový bujon
houbové koření

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na tenčí kousky, které jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Já jsem ještě plátky masa posypala drceným kmínem.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  2. Na sádle orestujeme cibuli se slaninou, vložíme plátky masa a z každé strany je necháme zatáhnout.
  3. Podlijeme vývarem nebo bujónem a necháme dusit zakryté asi půl hodinu. Potom vložíme houby a osolíme, přidáme znovu kmín a houbové koření a ještě dusíme do měkka.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  4. Podáváme s rýží.