Hovězí plátky na slanině s osmaženou cibulí

Vydatný hlavní chod. Hovězí plátky na slanině a k tomu osmažená cibulka. Podáváme s bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Přidal:, 25.4.2015
Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd
Recept Hovězí plátky na slanině s osmaženou cibulí

Suroviny

Potřebujeme:
cca 700 ghovězí maso zadní
200 gprorostlé slaniny
3 ksvelké cibule
1 kostkahovězí bujón
pepř
sůl
červená paprika
olej
hladká mouka nebo solamyl

Postup přípravy

  1. Maso si napříč vláknem nařežeme na plátky, které osolíme a okořeníme. V tlakovém hrnci si na slanině, nakrájené na tenké nudličky osmahneme jednu nakrájenou cibuli do hněda, poprášíme červenou paprikou mletou a hned podlijeme vodou, aby nám paprika nezhořkla.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Na pánvi si plátky zprudka opečeme na horkém oleji, vložíme je k cibuli, přidáme hovězí bujón a zalijeme vodou do dvou třetin. Dusíme tak cca 30 minut.
  3. Mezi tím si na pánvi do hněda osmažíme kolečka cibule, které dáváme na vrch každé porce. Po udušeni maso vyjmeme a šťávu zahustíme solamylem nebo hladkou moukou. Podáváme s bramborovou kaší.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou