Hovězí plátky na žampionech s jasmínovou rýží

Přidal: Danula Vašíčková, 29.10.2018
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Náš tatínek není s houbami zrovna největší kamarád, takže je do jídla přidávám opravdu jen zřídkakdy. Ale přežil to a my ostatní jsme si pošmákli... :D :D :D Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 29.10.2018
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
cca 1 kghovězí loupané plece
dle chutisůl, mletý černý pepř
2 ksstředně velké cibule (nadrobno)
3 stroužkyčesneku (nadrobno)
dle potřebymasový vývar
2 lžičkydrceného kmínu
1 lžičkamletého pepře
2 lžičkysoli
10 ksčerstvých žampionů
olej
hladká mouka
voda
- Plátky masa z obou stran lehce naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a postupně zprudka orestujeme na oleji. Poté vkládáme do "pomaláčku". Do výpeku vsypeme cibuli a necháme restovat do světlehněda, pak zalijeme trochou vývaru a necháme "odvařit", vlijeme na maso a dolijeme vývarem, aby bylo maso zcela ponořené. Přidáme kmín, česnek, sůl a mletý pepř, vsypeme pokrájené nožičky ze žampionů, hrnec uzavřeme a dusíme na vyšší stupeň asi 3 hodinky.
- Poté maso vyjmeme, přidáme na oleji orestované plátky žampionů, zahustíme záklechtkou z trochy studené vody a 2 lžic hladké mouky a necháme ještě asi 30 minut vařit.
- Pak do omáčky vrátíme maso a necháme vše prohřát.
- Pokrm lze samozřejmě připravit i klasicky na plotně, takže nemusí "smutnit" ani ten, kdo nevlastní pomalý hrnec.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Rindfleisch mit Champignons und Jasminreis an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Gombás marhaszelet jázminrizzsel.
KOMENTÁŘE K RECEPTU