NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Kynuté knedlíky Hovězí plátky s hořčičnou omáčkou: Maso je tak křehké, že se vám bude rozplývat na jazyku.
Hovězí plátky s hořčičnou omáčkou: Maso je tak křehké, že se vám bude rozplývat na jazyku.
Recept Hovězí plátky s hořčičnou omáčkou: Maso je tak křehké, že se vám bude rozplývat na jazyku.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaroslava Fišarová

Pokud máte více času a chtěli byste si připravit něco chutného k obědu, vyzkoušejte tento recept na hovězí maso s hořčičnou omáčkou. Podávat k němu můžete různé přílohy. U nás se osvědčil domácí kynutý knedlík. Autor: Jaroslava Fišarová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   31.8.2024

Hovězí plátky s hořčičnou omáčkou: Maso je tak křehké, že se vám bude rozplývat na jazyku.

Pokud máte více času a chtěli byste si připravit něco chutného k obědu, vyzkoušejte tento recept na hovězí maso s hořčičnou omáčkou. Podávat k němu můžete různé přílohy. U nás se osvědčil domácí kynutý knedlík. Autor: Jaroslava Fišarová

15 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
hovězí zadní
200 g
nakládaná zelenina
1 ks
mrkev
1 ks
cibule
1 l
vývar
1 ks
31 % smetana
2 lžíce
medová hořčice
podle chuti
olej
podle chuti
černý pepř
podle chuti
sůl
podle chuti
cukr
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření

Hovězí maso nejen skvěle chutná, ale také dobře zasytí. Připravit si ho můžete na více způsobů, například s hořčičnou omáčkou a domácí knedlíkem. K tomuto pokrmu se následně hodí i sladký kompot nebo svěží zeleninový salát.

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  2. Na oleji dozlatova opečeme cibuli a přidáme nakládanou zeleninu a nadrobno nakrájenou mrkev. Chvíli restujeme a následně přidáme maso.
  3. Maso vyjmeme a zeleninu ještě chvíli restujeme. Poté k ní přidáme hořčici. Po 10 minutách zalijeme vývarem, maso vrátíme zpět a dusíme doměkka.
  4. Když je maso měkké, vyjmeme ho a zeleninu rozmixujeme. Do směsi přidáme smetanu a celou ji dochutíme solí a cukrem.
  5. Hotové maso přelijeme omáčkou a podáváme s domácím knedlíkem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář