Hovězí plec na hořčici s jasmínovou rýží

Recept Hovězí plec na hořčici s jasmínovou rýží

Přidal: Danula Vašíčková, 9.1.2019

Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Recept Hovězí plec na hořčici s jasmínovou rýží
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Někdy stačí jen málo, aby se na stole rozvoněla naprosto božská krmě... Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Recept Hovězí plec na hořčici s jasmínovou rýží
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Danula Vašíčková, 9.1.2019

Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

cca 1 kghovězí loupané plece
2 ksvětší cibule (nadrobno)
plnotučná hořčice
sůl, mletý černý pepř
2 kostky Masoxu
hladká mouka
voda
olej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso nakrájet na cca 1 cm silné plátky, mírně naklepat, z obou stran osolit, opepřit, z jedné strany vždy potřít hořčicí a skládat na sebe do misky. Nechat asi 1 hodinku odležet.
  2. Pak obalit z obou stran v hladké mouce a zprudka orestovat na oleji. Orestované maso skládat do tlakového hrnce.
  3. Do výpeku vsypat cibuli a restovat dohněda, poté vsypat na maso, vše zalít vodou, aby bylo maso ponořené, přidat Masox, uzavřít a dusit cca 45 minut.
  4. Mouka z masa omáčku většinou dostatečně zahustí, ale pokud by se vám i tak zdála omáčka řídká, lze maso vyjmout, omáčku zahustit trochou mouky, rozkvedlané ve studené vodě a ještě cca 10 minutek provařit.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
19.11.2020, Gaul odpovědět00

Děkuji za recept. Zbylo mi trochu slaninky, tak jsem ji použil jako základ na cibulku. Božská mana! Už bych se nestyděl pozvat "některou volnou" na skvělou večeři.

22.11.2020, NejLucka (administrátor) odpovědět00

díky :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit