NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí plec na hořčici s jasmínovou rýží
Hovězí plec na hořčici s jasmínovou rýží
Recept Hovězí plec na hořčici s jasmínovou rýží
Danula Vašíčková    ·   9.1.2019

Hovězí plec na hořčici s jasmínovou rýží

Někdy stačí jen málo, aby se na stole rozvoněla naprosto božská krmě... Autor: Danka

25 min
Čas přípravy
65 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
cca 1 kg
hovězí loupané plece
2 ks
větší cibule (nadrobno)
plnotučná hořčice
sůl, mletý černý pepř
2 kostky Masoxu
hladká mouka
voda
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájet na cca 1 cm silné plátky, mírně naklepat, z obou stran osolit, opepřit, z jedné strany vždy potřít hořčicí a skládat na sebe do misky. Nechat asi 1 hodinku odležet.
  2. Pak obalit z obou stran v hladké mouce a zprudka orestovat na oleji. Orestované maso skládat do tlakového hrnce.
  3. Do výpeku vsypat cibuli a restovat dohněda, poté vsypat na maso, vše zalít vodou, aby bylo maso ponořené, přidat Masox, uzavřít a dusit cca 45 minut.
  4. Mouka z masa omáčku většinou dostatečně zahustí, ale pokud by se vám i tak zdála omáčka řídká, lze maso vyjmout, omáčku zahustit trochou mouky, rozkvedlané ve studené vodě a ještě cca 10 minutek provařit.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Helena Vanátová    ·   28.1.2023   ·   Odpovědět   ·  

Dlouho jsme neměli hovězí maso,v nejbližší době vyzkouším

Gaul    ·   19.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Děkuji za recept. Zbylo mi trochu slaninky, tak jsem ji použil jako základ na cibulku. Božská mana! Už bych se nestyděl pozvat "některou volnou" na skvělou večeři.

NejLucka NejLucka    ·   22.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

díky :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář