Hovězí plec na hořčici s jasmínovou rýží
Někdy stačí jen málo, aby se na stole rozvoněla naprosto božská krmě... Autor: Danka
Přidal: Danula Vašíčková, 9.1.2019
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
cca 1 kghovězí loupané plece
2 ksvětší cibule (nadrobno)
plnotučná hořčice
sůl, mletý černý pepř
2 kostky Masoxu
hladká mouka
voda
olej
- Maso nakrájet na cca 1 cm silné plátky, mírně naklepat, z obou stran osolit, opepřit, z jedné strany vždy potřít hořčicí a skládat na sebe do misky. Nechat asi 1 hodinku odležet.
- Pak obalit z obou stran v hladké mouce a zprudka orestovat na oleji. Orestované maso skládat do tlakového hrnce.
- Do výpeku vsypat cibuli a restovat dohněda, poté vsypat na maso, vše zalít vodou, aby bylo maso ponořené, přidat Masox, uzavřít a dusit cca 45 minut.
- Mouka z masa omáčku většinou dostatečně zahustí, ale pokud by se vám i tak zdála omáčka řídká, lze maso vyjmout, omáčku zahustit trochou mouky, rozkvedlané ve studené vodě a ještě cca 10 minutek provařit.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hovädzie pliecko na horčici s jasmínovou ryžou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Rinderschulter mit Senf und Jasminreis an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mustáros marhaszelet.
Děkuji za recept. Zbylo mi trochu slaninky, tak jsem ji použil jako základ na cibulku. Božská mana! Už bych se nestyděl pozvat "některou volnou" na skvělou večeři.
díky :)