Hovězí roštěná a jasmínová rýže s červenou quinoou

Recept Hovězí roštěná a jasmínová rýže s červenou quinoou

Přidal: , 29.5.2019

Kategorie: Quinoa, Hovězí, Maso, Oběd, Přílohy, Část dne

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Všude okolo se griluje, takže moje čerstvě vyprané prádlo dostává solidně "na frak". Celá moje rodina bude zítra zavánět kouřovým odérem. Ale co, já se nenechám vyvést z míry. Večer se přidáme k davu, založíme vatru a ugrilujeme si nějakou tu klobásku. Ale obídek, ten je dneska z papiňáku. Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 29.5.2019

Kategorie: Quinoa, Hovězí, Maso, Oběd, Přílohy, Část dne

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

cca 1,5 kghovězího roštěnce
1 ksvelká cibule (nadrobno)
hladká mouka
sůl, mletý černý pepř
plnotučná hořčice
masový vývar
sardelová pasta

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso z obou stran naklepat, osolit a opepřit, z jedné strany potřít hořčicí. Z obou stran obalit v hladké mouce a zprudka orestovat na pánvi. Pak maso naskládat do hrnce (já použila papiňáček).
  2. Ve vzniklém výpeku orestovat do hněda cibuli a zarestovat asi 3 lžíce mouky, vše přidat do hrnce, zalít vývarem tak, aby bylo maso potopené, uzavřít a dusit doměkka. Já vařila 30 minut.
  3. Poté maso vyjmout, omáčku dle potřeby zahustit (záklechtka ze zchladlého vývaru a hladké mouky) a dochutit čerstvě mletým pepřem a sardelovou pastou (opatrně, je velmi slaná).
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit