NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí závitek s jemnou smetanovo-houbovou omáčkou
Hovězí závitek s jemnou smetanovo-houbovou omáčkou
Recept Hovězí závitek s jemnou smetanovo-houbovou omáčkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření a pečení s láskou

Skvělá dobrota pro milovníky hub. Hovězí masko se smetanovo-houbovou omáčkou a restovanými houbami. Mňamka!

NejLucka NejLucka    ·   8.4.2015

Hovězí závitek s jemnou smetanovo-houbovou omáčkou

Skvělá dobrota pro milovníky hub. Hovězí masko se smetanovo-houbovou omáčkou a restovanými houbami. Mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

2 ks
větší hovězí plátky
100 g
slaniny
3 ks
žampiony
2 ks
větší cibule
nakládané nebo mražené (pokud nejsou čerstvé) hříbky
smetana
vývar
máslo
sůl
pepř
domácí houbové koření (sušené houby, bob.list a nové koření)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny.
  2. Žampiony nakrájíme na plátky a položíme na slaninu. Závitek svineme a upevníme nití, nebo párátky.
  3. Cibulku osmahneme do zlatova, přidáme závitky a restujeme. Poté podlijeme a dusíme.
  4. Až bude maso měkké, zalijeme vývarem, přidáme 3 vrchovaté lžíce houbového koření, provaříme a zahustíme.
  5. Nakonec přilijeme smetanu, necháme krátce probublat a vypneme. Zvlášt si na kousku másla orestujeme hříbky a podáváme na talíř. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář