Hovězí závitek s jemnou smetanovo-houbovou omáčkou

Přidal: NejLucka, 8.4.2015
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Část dne, Omáčky, Houbová omáčka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Skvělá dobrota pro milovníky hub. Hovězí masko se smetanovo-houbovou omáčkou a restovanými houbami. Mňamka!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 8.4.2015
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Část dne, Omáčky, Houbová omáčka
SUROVINY
Budeme potřebovat:
2 ksvětší hovězí plátky
100 gslaniny
3 ksžampiony
2 ksvětší cibule
nakládané nebo mražené (pokud nejsou čerstvé) hříbky
smetana
vývar
máslo
sůl
pepř
domácí houbové koření (sušené houby, bob.list a nové koření)
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny.
- Žampiony nakrájíme na plátky a položíme na slaninu. Závitek svineme a upevníme nití, nebo párátky.
- Cibulku osmahneme do zlatova, přidáme závitky a restujeme. Poté podlijeme a dusíme.
- Až bude maso měkké, zalijeme vývarem, přidáme 3 vrchovaté lžíce houbového koření, provaříme a zahustíme.
- Nakonec přilijeme smetanu, necháme krátce probublat a vypneme. Zvlášt si na kousku másla orestujeme hříbky a podáváme na talíř. Dobrou chuť!
Zdroj: Vaření a pečení s láskou
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hovädzí závitok s jemnou smotanovo-hubovou omáčkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Rolada wołowa z delikatnym sosem śmietanowo-grzybowym.
KOMENTÁŘE K RECEPTU