Hraběnčiny řezy s jablky a kokosem

Recept Hraběnčiny řezy s jablky a kokosem

Přidal: , 20.11.2017

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Fantastické řezy, které připravíte úplně jednoduše. Vrchní těsto nastrouháte na hrubém struhadle, po upečení bude mít krásný vzhled a to spojení chutí - kokos a jablíčka, to je přímo nebíčko v tlamičce. Určitě vyzkoušejte, pokud jste ještě tento koláček nepekli. Určitě nebudete litovat. Patří mezi mé oblíbené. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.11.2017

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

SUROVINY

Na těsto:

200 gpolohrubé mouky
200 ghladké mouky
250 ghery
špetkasoli
4 ksvejce
150 gkrupicového cukru
půl sáčkukypřícího prášku do pečiva

Na náplň:

6 ksstředně velkých jablek
2 lžičkymleté skořice
100 gstrouhaného kokosu
hrstsušených brusinek

A ještě:

2 bal.vanilkové cukry na bílkový sníh

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na vál nebo do robotu dáme prosáté mouky, změklou pokrájenou heru, žloutky (bílky dáme stranou) a zbytek ingrediencí na těsto. Vypracujeme nelepivé pružné těsto.
  2. 1/3 těsta dáme do mikrotenového sáčku a uložíme do mrazáku.
  3. Zbylé 2/3 dáme rovněž do mikrotenu a dáme do lednice.
  4. Připravíme si náplň: jablka nastrouháme nahrubo a pokud jsou příliš šťavnatá, v dlaních je lehce vymačkáme.
  5. Plech 25x35 cm si vysteleme pečícím papírem.
  6. Z bílků a špetičky soli vyšleháme pevný sníh, do kterého po částech přidáváme vanilkové cukry. Šleháme dál, pokud není sníh lesklý a nedělá špičky.
  7. Vytáhneme těsto z lednice a vymačkáme jej pomocí ručního válečku nebo prsty do plechu. Poklademe jablky, zasypeme skořicí, přidáme brusinky a kokos. Stěrkou opatrně naneseme sněhovou hmotu a uhladíme. Vytáhneme těsto z mrazáku a přímo na sníh jej nahrubo nastrouháme. Snažíme se, aby bylo rovnoměrně po celé ploše. Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 30 minut do zrůžovění.
  8. Necháme vychladnout na mřížce.

Můj blog: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit